2024. október 6. - Brúnó, Renáta

Titok marad a szalmatűz valódi oka?

A vizsgálati eljárás során nem tudták kétséget kizáróan megállapítani, hogy mi okozhatta szeptemberben a szászberki ipari parkban keletkezett, több mint tízmillió forintos kárt okozó szalmatüzet.
2009. október 22. csütörtök 17:18 - HírExtra
Azt a feltételezést sem lehetett alátámasztani, hogy az ipari parkban szándékos gyújtogatás miatt csaptak fel lángok - mondta el a közelmúltban befejeződött vizsgálat kapcsán Dékány László alezredes, a Szolnoki Tűzoltóság tűzoltási és műszaki mentési osztályvezetője.

Tájékoztatása szerint szeptember 15-én Szászberken, az ipari parkban 3 kazalnyi, több mint 3 ezer szalmabála gyulladt ki, a szakemberek a tűzesetet 4-es fokozatúnak minősítették. A szolnoki, a jászberényi, a ceglédi, a hevesi és a nagykátai tűzoltók beavatkozásának köszönhetően a nehézkes vízutánpótlás és az élénk szél ellenére további két kazlat sikerült megvédeni a kiégéstől. A három kazalnyi kigyulladt szalmára a lassú parázslás miatt kilenc napig kellett vigyázniuk a tűzoltóknak. Senki sem sérült meg, a lángok lakóépületeket nem veszélyeztettek.

A tűzeset okaként elterjedt, a szándékosságot sem kizáró feltételezéseknek az adott táptalajt, hogy a leendő pelletüzem külföldi beruházója és a létesítményt építő hazai fővállalkozó cég pénzügyi vitában áll egymással. A kifizetetlen számlák miatt az üzem kivitelezése hónapok óta áll, és a szalmakazlak odatartoztak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását