2024. szeptember 28. - Vencel

Megsemmisült a hazai médiaelit?

Az elmúlt másfél évtizedben megsemmisült a magyarországi médiaelit - mondta Lengyel László közgazdász, politológus, publicista a Nemzeti Média Kerekasztal csütörtöki rendezvényén, Budapesten.
2009. október 29. csütörtök 21:25 - HírExtra
Kiderült, hogy "semmiféle szakmai szolidaritás nincs", minimális az e területen dolgozók önvédelmi képessége, nem létezik egy szakmai értékrend, s "a szakma kiemelt szereplői valamelyik fordulatban óhatatlan módon elárulták magukat a politikának vagy a gazdaságnak" - közölte Lengyel László. Véleménye szerint a kérdés az, hogy sikerül-e kinevelni egy olyan fiatal generációt, amely nyugat-európai vagy tengerentúli színvonalon műveli a rádiós, televíziós vagy internetes médiaműfajt.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki posztjáról nem sokkal korábban lemondó Majtényi László úgy fogalmazott: "a médiaháború csataterének füstölgő romjai között mászkálunk". Úgy véli, a helyzetet jól jellemzi, hogy a legutóbbi médiatörvény-tervezet "kétpárti irányítás alá helyezte volna" a közmédiumokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását