2024. szeptember 29. - Mihály

"Szocialista ejtőernyősök élősködnek"

A Fidesz szerint "szocialista ejtőernyősök élősködnek" a fogyatékkal élők költségvetési pénzén az Erfo Kht.-nél kapott havi több százezres, illetve milliós fizetésükkel.
2009. november 2. hétfő 15:06 - HírExtra
Hoppál Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az ügy részleteiről szólva kifejtette: a mintegy 1.500 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató, budapesti székhelyű Erfo Kht.-be négy szocialista "ejtőernyőst tettek" - vezető pozícióba -, akik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től (MNV), illetve Gyurcsány Ferenc volt kormányfő programigazgatóságától kerültek a céghez.

A Fidesz azt követeli a kormánytól, hogy ezt a négy embert "állítsák fel" a költségvetési támogatásban részesülő Erfo Kht.-tól, ne "élősködjenek (...) a továbbiakban a fogyatékkal élő emberek pénzén" - közölte Hoppál Péter.

Úgy tűnik, hogy a BKV-botrány után újabb szocialista kifizetőhelyre derült fény - fogalmazott a politikus, hiszen - folytatta - kiderült: míg a költségvetés jövőre a fogyatékkal élőktől mintegy 7,5 milliárdot venne el, addig a rájuk fordítható pénzekből még "szocialista ejtőernyősöket kíván fizetni a kormány".

Hoppál Péter azt mondta, a BKV-val kezdődő, és az Erfónál is folytatódó folyamat csakis egy kormányváltással zárható le, ezért "minden ilyen ügyet elszámolással fogunk a közösség és a nyilvánosság elé hozni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását