2024. szeptember 28. - Vencel

Folytatja hitelének törlesztését a GM

Folytatja az Opelnek nyújtott német áthidaló kölcsön visszafizetését a General Motors: pénteken 200 millió eurót fizetett vissza, és arra tett ígéretet, hogy a még fennálló 400 millió eurónyi hitelt november 30-ig kifizeti.
2009. november 14. szombat 08:22 - HírExtra
Ezt a GM európai üzletének pénzügyi vezetője közölte a cég európai központjából, Zürichből kiadott közleményében. A német állam 1,5 milliárd euró áthidaló kölcsönt hagyott jóvá az Opel számára de ezt az összeget nem használták fel teljes egészében. A hitel felét a német kormány adta, másik felét a négy németországi Opel autógyárnak otthont adó négy tartomány.

Amikor az amerikai konszern igazgatótanácsa november elején úgy döntött, hogy nem járul hozzá a németországi, illetve európai leányvállalatának eladásához az osztrák-kanadai Magna cég számára, német hírforrások szerint az anyavállalat egyik szóvivője közölte, hogy a General Motors kész visszafizetni azt az 1,5 milliárd eurós áthidaló hitelt, amelyet a német kormány, illetve a németországi Opel-üzemeket működtető tartományok közösen biztosítottak az Opel talpon maradásához.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását