2024. szeptember 28. - Vencel

h1n1: Egy Tolna megyei kistelepülés óvodájában kényszerszünet van

Bizonytalan ideig nem fogad gyerekeket a Tolna megyei Kéty óvodája, ahol megbetegedett az egyetlen óvónő és négy kisgyermek; az intézmény bezárásának másik oka az elővigyázatosság - közölte az ÁNTSZ Dél-dunántúli Intézetének regionális tiszti főorvosa az MTI-vel szerdán.
2009. november 25. szerda 22:47 - HírExtra
Schaffer Károly elmondta, hogy nem a járvány miatti szokásos ok, azaz a megbetegedések magas száma indokolta az óvoda bezárását, hanem az, hogy az intézmény egyetlen óvónője beteg lett.

Közölte, hogy az óvónőnél és a gyermekeknél sem mutatták ki az új influenzát.

Az ÁNTSZ Dél-Dunántúli Regionális Intézete járványügyi osztályvezetője, Szücs Mária tájékoztatása szerint a megyében a betegforgalom nem nőtt érdemben az elmúlt egy hétben, de az influenzaszerű tünetekkel jelentkezők száma megkétszereződött.

Az esetszámok alapján közepes aktivitású influenzajárvány zajlik az ÁNTSZ Dombóvár-Tamási Kistérségi Intézetének ellátási területén. A szekszárdi - ide tartozik Kéty is -, valamint a bonyhádi és paksi térségben viszont a megbetegedések száma nem érte el a járványküszöböt.

Tolna megyében máig több mint huszonötezren kaptak védőoltást, közölte a járványügyi osztályvezető. Az első oltópontok november 27-én, pénteken nyílnak meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását