2024. szeptember 28. - Vencel

Nemzetbiztonsági kérdések az Omninvest hátteréről

Simicskó István jövő hétfőre összehívta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát, hogy a képviselők tájékoztatást kaphassanak arról, a kormány milyen nemzetbiztonsági eszközöket vett igénybe a H1N1 vírus elleni oltóanyagot gyártó cég hátterének megismerésére.
2009. november 26. csütörtök 15:33 - HírExtra
A bizottság KDNP-s elnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, szeretnék, ha a közvélemény elé kerülne, hogy kik állnak a cég mögött és kikhez kerül az oltóanyagokért befolyt pénz.

A politikus emlékeztetett az Oszkó Péter közlésére, amelyben - szavai szerint - a pénzügyminiszter azt mondta, a kormány nemzetbiztonsági eszközöket is igénybe vett, hogy megismerjék az oltóanyagot gyártó cég hátterét.

Az influenza elleni oltóanyagot az Omninvest Kft. gyártja.

A képviselő azt is kijelentette, hónapok óta tudni lehet, hogy influenzajárvány fenyeget, de a kormány kísérleti eljárásokat akar tesztelni.

Véleménye szerint az oltás ügyre is az a kiszámíthatatlanság, a szervezetlenség és az összevisszaság jellemző, amely bármely más területre.

Emlékeztetett Oszkó Péternek arra a korábbi kijelentésére is, amely szerint az ügyben az a legfontosabb, hogy mennyiért vásárolnak vakcinát. Simicskó István ebből azt a következtetést vonta le, hogy a kormány a járványból is üzletet akart csinálni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását