2024. szeptember 28. - Vencel

ÁNTSZ-vizsgálat Nagykanizsán és Szegeden

Miután Nagykanizsán és Szegeden több haláleset is előfordult, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vizsgálatot rendelt el, hogy jobban megismerjék a influenzajárvány regionális jellemzőit - tájékoztatta országos tiszti főorvos vasárnap az MTI-t.
2010. január 10. vasárnap 17:16 - HírExtra
Falus Ferenc hangsúlyozta, hogy nem a kórházak eljárását vizsgálják, hanem a vírus terjedésének hátterét kutatják, mert erről eddig viszonylag kevés adatuk volt. Áttekintik, hogy a kórházba került betegek közül és környezetükben hányan voltak beoltva, hol fertőződhettek meg, milyen a munkahelyi környezetük.

Az eddigi adatokból úgy tűnik, hogy ténylegesen nem haltak meg többen a két városban, mint másutt, de annak az okát keresik, hogy miért halmozódott mégis az esetek száma - fűzte hozzá Falus Ferenc.

A nagykanizsai kórházban alig három hét alatt összesen négy beteg halt bele a feltételezhetően influenza által okozott szövődményekbe, bár eddig nem minden esetben igazolódott a H1N1 fertőzés gyanúja. Egyik elhunyt sem kapott védőoltást. Legutóbb, szombaton, egy 59 éves doktornő hunyt el a kórház intenzív osztályán, ahol a H1N1 vírus fertőzésének gyanújával 18 napig ápolták.

A szegedi klinikákon kezelt betegek közül eddig négy férfi, nyolc nő és egy koraszülött gyerek halála hozható összefüggésbe az újinfluenzával. A legutolsó információk szerint jelenleg húsz - tíz férfi, hat nő és négy gyerek - H1N1 influenzás beteget ápolnak, közülük kilenc páciens szorul intenzív ellátásra, öt embert géppel lélegeztetnek.

Az első H1N1-pozítív beteg megjelenése óta Szegeden összesen 372 embert ápoltak influenzaszerű tünetek miatt, közülük 179 bizonyult H1N1-pozitívnak. Négy betegnél a vizsgálatok még tartanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását