2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Kocsis mindent megadott...

A BKV vezérigazgatója szerint minden, fedezet nélküli vállalás kalandorság, amely a csőd felé sodorja a vállalatot. Kocsis István a Budapestet ötödik napja megbénító sztrájk kapcsán a Népszabadságnak adott interjúban azt mondta: mindent megadtunk, amit adhattunk.
2010. január 16. szombat 09:37 - HírExtra
A szombati Népszabadságban megjelent interjúban Kocsis István azt mondta, Nemes Gábor szakszervezeti vezető helyében sürgősen aláírná az új kollektív szerződést, befejezné a sztrájkot. "Egyre újabb és újabb javaslatokat teszünk. Korábban felajánlottam a munkavállalóknak, hogy az idén is befizetjük a felmondott kollektív szerződésben rögzített 3 százalékos önkéntes nyugdíj-, illetve az egészségpénztári hozzájárulást. Ez összesen 1,7 milliárd forintos plusz kiadást jelent a cégnek. Többre nincs pénz."

Mint mondta, a személyes bér jellegű juttatásokat nem lehet kőbe vésni, hiszen az a cég mindenkori helyzetétől függ. A BKV által felajánlott új kollektív szerződéssel egyébként a tiltakozók fejenként nettó ötszázezer forinttal kaphatnak több juttatást évente, mintha annak hiányában, csak a munka törvénykönyve szerint jutnának pénzükhöz.
A vezérigazgató arra a kérdésre, hogy magához kérette-e Bajnai Gordon kormányfő, azt mondta: "ez nem igaz, nem kéretett, de telefonon minden nap tájékoztatom a fejleményekről."

Kocsis István arról is beszélt, hogy a sztrájk miatt az utasoknak jár valamiféle kompenzáció. Mint mondta, szakértői csoportot kért fel a megfelelő mód megtalálására. A csoport a jövő hét elejére készíti el javaslatát.

Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék szerint befolyásos szocialista politikusok állnak a sztrájkolók mögött, Kocsis István azt mondta: a szakszervezetek két csoportra szakadtak. Jelentős érdekellentétek vannak közöttük. "Könnyen el tudom képzelni, hogy mindegyik mögött állnak politikai pártfogók."



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását