Lady Gaga kifejezetten szeret főzni
Lady Gaga egy igen furcsa pop sztár, és mindemellett egy igazi házitündér, ugyanis szeret főzni. Szívesen tölti szabadidejét a konyhában, ráadásul kitűnő szakácsnő.
2010. június 19. szombat 08:47 - HírExtra
Ennek egyszerű a magyarázata: „Azok a pletykák, melyek azt állítják rólam, hogy jó érzékem van a főzéshez, abszolút igazak, ugyanis én egy olasz családból származom! Mit mondhatnék még? Én imádok főzni! Kedvencem a húsgolyó és a sok pasta (s.k.tészta)!!”
A slágergyáros külseje nem csak a képernyőn tűnik bizarrnak, hanem a magánéletében is egyedülállóan öltözködik, hiszen főzés közben a csinos kötény helyett, ő csak egy apró fehérneműt és magassarkú cipőt szeret viselni. Ezt az öltözéket és a finom illatokat az énekesnő barátja értékeli a legjobban. Lady Gaga tehát nem csak a színpadon, hanem a konyhában is sikeres és különc… egy igazi egyéniség!
Olasz húsgombóc paradicsomszósszal
Húsgombóchoz
500 g darált marhahús
250 g ricotta
100 g fenyőmag
1 közepes fej vöröshagyma
1 kis ág rozmaring
50 g reszelt parmezán
1 citrom reszelt héja
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsemlemorzsa
1 tojás
só, bors
200 ml olívaolaj
Paradicsomszószhoz
2 doboz 400 grammos hámozott paradicsom konzerv
125 ml száraz vörösbor
só, bors
Elkészítés
A fenyőmag felét száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, a másik felét durvára vágjuk. Ugyanebben a serpenyőben olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, félretesszük.
A ricottát, parmezánt, a citromhéjat, a tojást, az apróra vágott fokhagymát és rozmaringot, a zsemlemorzsát összekeverjük, hozzáadjuk a darált marhahúst, a megfuttatott vöröshagymát és a fenyőmagot. Sóval, őrölt fekete borssal ízesítjük és alaposan összeforgatjuk az egészet, fóliával letakarjuk, fél órára a hűtőbe tesszük.
Míg a húsmassza a hűtőben pihen, elkészítjük a paradicsomszószt: a paradicsom konzervek tartalmát és a vörösbort egy serpenyőbe öntjük, sóval, borssal ízesítjük, felmelegítjük, és mérsékelt tűzön néhány percig főzzük.
Fél óra elteltével a masszából golyókat formálunk, egy nagy serpenyőben a maradék olívaolajat felhevítjük, és két-három adagban kisütjük a húsgombócokat. A kész gombócokat a meleg paradicsomszószba tesszük, és összemelegítjük vele pár perc alatt. Azonnal tálaljuk.
Forrás: sorry