A szakminisztériumok vizsgálják az úgynevezett hamburgeradó bevezetésének hatásait - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy írásbeli kérdésre adott válaszából.
2011. március 11. péntek 18:05 - HírExtra
A miniszter leszögezi: az elmúlt években végzett hazai táplálkozás-egészségügyi vizsgálatok eredményei alapján elmondható, hogy a felnőttek és a gyermekek körében is a táplálkozással összefüggő betegségek kockázatát jelentő tényezők - fokozott energia- és zsírbevitel, jelentős sóbevitel - gyakoribb előfordulásával kell számolni. Ennek csökkentése érdekében egyeztetések folynak az érintett minisztériumok bevonásával a javasolt bevezethető adónemekről, a becsült gazdasági hatásokról - közli Matolcsy György.
Hozzáteszi: arra, hogy milyen mértékű lesz a díj, milyen termékeket érint, illetve, hogy mire fogják fordítani a bevételt, csak akkor tudnak pontos választ adni, ha a témával kapcsolatos jogszabályok megjelennek.