Hangulatunkat, ezen keresztül viselkedésünket is befolyásolja, hogy mit eszünk; az Amerikai Családorvosok Akadémiája által ajánlott hangulatjavító ételek listáját idézi a HealthDay News című ismeretterjesztő portál.
2011. november 25. péntek 18:05 - HírExtra
Jó hangulatjavítók a természetes eredetű omega-3 zsírsavak, amelyek a lazacban, a lenmagban és a dióban vannak jelen nagy mennyiségben.
Emelheti a kedvet a triptofán, amely pulykában, szójában, vörös húsban és tejtermékekben található meg. Jót tesz az avokádóban, olajos magvakban és zöld, leveles zöldségekben nagyobb mennyiségben jelen lévő magnézium, valamint a gyümölcsökben és zöld, leveles zöldségekben megtalálható folsav.
A B12-vitamin is hozzájárul hangulatunk javulásához, ezt nagyobb mennyiségben vehetjük magunkhoz a tejtermékekkel, hússal és hallal.
Az akadémia állásfoglalása azonban hangsúlyozza, hogy az étrendi változtatások depresszió esetén önmagukban nem helyettesíthetik az orvosi kezelést.