Az etikett címke használatának vannak speciális esetei
A normál címkéket átlagos körülmények között használjuk fel, igazán költséghatékony megoldást jelentenek a jelölési feladatok ellátására. Viszont vannak olyan esetek, amikor le kell mondanunk az alkalmazásukról, mert nem képesek megfelelni a speciális elvárásoknak. Ha nem így teszünk, akkor csak bosszúságot és felesleges pénzkidobást jelentenek.
Ilyen esetnek számít az átlagtól hidegebb környezet - a hűtőház, ahol egy normál címke gondokat okozhat a felhasználás során. A hideg, nedves felületekre nem tapadnak megfelelően a hagyományos darabok, továbbá a felragasztott címkék könnyen leválhatnak, a nyomtatott információk pedig olvashatatlanná válhatnak. Ez senkinek sem jó. Sem a gyártóknak, sem a kereskedőknek, sem a vásárlóknak.
Hűtőházi etikett címke - megoldás a gondra
Az Etikett-Címke-Shop hűtőházi etikett címke kínálata megoldást jelent a speciális helyzetre és a tapadási problémákra. Hiszen nagyon fontos, hogy a címkék a termékeken maradjanak, és a törvényben előírt adatokat, valamint a vonalkódot olvasható módon tartalmazzák. Ilyen kötelező adat a termék megnevezése, összetételének listája, tömege, egységára.
Az etikett címke fontos szerepet tölt be a marketing tevékenység kivitelezésében is, a brandépítés kiváló eszköze. Egy saját márka megtervezéséhez és a fogyasztók felé való kommunikációhoz elengedhetetlen hozzávaló.
Miben különbözik a hűtőházi etikett címke a “normál” etikett címkétől?
Természetesen abban, hogy bírja az alacsony hőmérsékletet és a hűtést/fagyasztást, valamint a párát is jól viseli a ragasztója. Ellenáll az olvadás-fagyasztás során keletkező nedvességnek, ami kiválóan alkalmassá teszi arra, hogy akár hűtőházban, akár a mirelit vagy csemege pultokban megtalálható termékeket jelölje.
A hűtőházi etikett címke ezen extrémnek mondható körülmények között is megbízhatóan funkcionál, nem rongálódik meg, és nem kell attól tartani, hogy leválik. Akár a -80 C°-ot is elviseli. Amennyiben megfelelő a felhasznált ragasztó típusa, ebben az esetben is stabilan a helyén marad.
A felhasználási körülmények meghatározása
Ki kell választani a megfelelő ragasztót, amit legkönnyebben a felhasználási körülmények meghatározásával tudunk megtenni. Más ragasztó kell ahhoz a címkéhez, amit egy normál hőmérsékletű termékre akarunk felhelyezni, és megint más, ha eleve egy lehűtött vagy lefagyasztott termékről van szó.
Meg kell határoznunk, hogy:
- Milyen hőmérsékleten és hőmérsékletű terméken akarunk címkézni?
- Milyen a termék felülete: száraz vagy párás, nedves?
- Mennyi ideig kell, hogy a címke megőrizze az eredeti állapotát?
Hála az innovációnak ma már extrém körülmények között sem kell lemondanunk a címkék felhasználásáról, ami megkönnyíti a feladataink elvégzését. Használj te is hűtőházi etikett címkét az átlagtól hidegebb helyeken!