2024. szeptember 29. - Mihály

Milyen típusú etikett címkenyomtató kapható?

A termékkínálat széles körű, ezért nem könnyű eldönteni, hogy milyen típust vásároljunk. A rossz döntés eredménye nemcsak a bosszankodás lehet, hanem a felesleges kiadás is.
2024. június 26. szerda 18:18 - HírExtra

Semmiképpen sem érdemes az ára alapján választani, mert hosszú távú befektetésként kell erre gondolnunk. Hiszen nemcsak az adott hónapban fogjuk használni, hanem hosszú éveken át.

A logisztikai iparágban és a kereskedelemben is alapvető eszköz a címkenyomtató, ami számos típusban megtalálható a piacon. A megfelelő döntésben segíthet az is, ha tisztában vagyunk az egyes típusok jellemzőivel.

Direkt termál címkenyomtató

Mivel a címkenyomtató nem egyetlen technológiával készül, így több kivitel közül lehet választani. A Webmaxx weboldala is óriási választékkal várja a látogatóit. A direkt termál címkenyomtató hőhatással készíti el a címkéket, ettől lesz költséghatékony, ami előny.

Mivel nem igényel sem tintapatront, sem pedig festékszalagot, az árának csökkentésén kívül a kezelhetőségét is egyszerűsíti. Hártánya pedig, hogy az így nyomtatott címkék nem rendelkeznek hosszú élettartammal.

Ez ugyanakkor lehet előny is, ha nincs szükség arra, hogy ellenálljon a napfénynek vagy a nedvességnek. A nyomtatási folyamat nagyon egyszerű és gyors, így népszerű választás a kkv szektorban.

Termál transzfer etikett nyomtató

Ez a típus nagyon hasonló az előzőhöz, viszont rendelkezik már festékszalaggal is. A hőhatás ebben az esetben nem közvetlenül a papírt éri, hanem a festékszalagot, aminek a festékrétege így átolvad.

Ezzel a technológiával már sokkal hosszabb élettartama van a kinyomtatott címkéknek, és ellenállóbbak is, mint a direkt termál típus esetén. Azokban a munkafolyamatokban, ahol a hosszú távú címkézés szükséges, jó választásnak bizonyul.

A kedvezőtlen körülményeknek képes ellenállni, így nagyon sok esetben alkalmazzák ipari környezetben és logisztikai központokban. Leltározás és termékkövetés esetén is megállja a helyét ez a kivitel, és nemcsak papíron használható, hanem műanyagon vagy textilen is.

Színes tintasugaras kivitel

A nevéhez méltóan ez a típus már beépített tintapatronnal rendelkezik. A tinta apró cseppekben kerül rá a papírra és egyéb anyagokra. Ez a típus egyébiránt alkalmas marketingcélokra is. A színes és részletgazdag címkék ugyanis a márkaépítésben fontos szerepet kaphatnak.

Azokon a területeken, ahol fontos, hogy a címkére nyomtatott tartalom színes legyen, ott nagyon jó szolgálatot tehet. A termékcímkék vagy a promóciós anyagok kifejezetten ezek a területek. Emellett pedig a rendezvényeken és a kiállításokon is nagy hasznát lehet venni ennek a készüléknek.

A kretaív tervezés folyamatában is szerepe van a címkenyomtatónak, mert lehetőséget ad arra, hogy különböző grafikai elemek kerülhessenek rá. Könnyedén nyomtathatóvá válik a logó egy “matrica” formájában, ami színesben szuper reklám.

A címkenyomtató tehát nem a szükséges kellék, hanem inkább olyan lehetőség, amit kár lenne veszni hagyni. Csak meg kell találni a nekünk megfelelő típust.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását