2024. október 18. - Lukács

Féljünk újra a vámpíroktól!

Robert Eggers, a modern lélektani horror nagymestere (A boszorkány, A világítótorony) azt mondja, új vámpíros filmjében, a Nosferatuban végre megint félhetünk a halhatatlan vérszívótól.
2024. október 11. péntek 14:15 - HírExtra

„Mostanra odáig fajult a helyzet, hogy eljutottunk Edward Cullenig, aki egyáltalán nem félelmetes vámpír – mondta a rendező a Total Filmnek, az Alkonyat-trilógia vérszegény, depresszióra hajlamos vérszívójára utalva, akit Robert Pattinson alakított, bevallottan gyűlölve a vázlatosan megírt karaktert. – Azon gondolkoztam, hogyan tudnánk visszatérni az alapokhoz. Hiszen a vámpírok annyira félelmetesek voltak, hogy régebbi korok emberei kiásták és miszlikbe aprították őket, aztán elégették máglyán, hogy írmagjuk se maradjon.”

Eggers Nosferatujában Bill Skarsgard alakítja Orlock grófot, és a színész ismét komoly átalakulásra volt hajlandó a különleges szerep miatt. Egy operainstruktor irányításával elérte, hogy egy oktávval mélyebb hangon tudjon beszélni – vagyis síri hangon szólaljon meg –, és fölszedett vagy 15 kilót, hogy még impozánsabb legyen a megjelenése.

„Szerintem igazán ránk fér, hogy megint legyen egy ijesztő, nagyon büdös hullánk, aki a frászt hozza ránk” – magyarázza Eggers, aki szerint nem véletlen, hogy filmtörténeti jelentőségű pillanatként tartjuk számon, amikor Murnau klasszikus, 1922-es Nosferatujában Orlock gróf először emelkedik fel a koporsójából.
 


Eggers nagyon komoly sztárparádét vonultat fel filmjében. A 19. században játszódó történetben Nicholas Hoult alakítja Thomas Huttert, az ingatlanügynököt, aki nem tudja, hogy a varázslatos Erdélyből jelentkező előkelő új ügyfele vámpír, aki azért keres új otthont Németországban, hogy becserkészhesse vágyai tárgyát, Hutter feleségét (Lily-Rose Depp). Eggers a filmben természetesen további kedvenc színészeit is foglalkoztatja, azaz Aaron Taylor-Johnsont, Emma Corrint és Willem Dafoe-t. 

Forrás: UIP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását