2024. április 19. - Emma

Celebfelvonulás rózsaszín lufikkal

Idén is megrendezik az AVON Gyaloglás az Életért kampányt, amelynek keretében a mellrák ellen hívják fel a nők figyelmét.
2009. május 22. péntek 13:59 - HírExtra
A mellrákkal nem lehet eleget foglalkozni, az egyik legkomolyabb betegség, és még mindig sok esetben nem veszik időben észre a hölgyek. Az ilyen nagyfokú rendezvények, mint az AVON Gyaloglás az Életért, képesek felhívni az emberek figyelmét, és egy hatalmas összefogás keretében azt üzenik mindenkinek, hogy igen, van élet a mellrák után is.

Évről évre megrendezik ezt az eseményt, idén június 6-án kerül sor a négy kilométeres gyaloglásra. Nemcsak civilek csatlakoztak az akcióhoz, hanem rengeteg ismert ember is, ráadásul egyre több férfi is adja nevét ehhez az összefogáshoz.

Ilyenkor rózsaszín lufikkal, és szalagokkal sétálnak, hogy így hívják fel a figyelmet erre a fontos ügyre. Nemcsak hazánkban kerül megrendezésre az AVON mellrák ellenes kampánya, de itthon is egyre népszerűbb.



Séta a mellrák ellen

Akik biztos, hogy ott lesznek
Pécsi Ildikó, Pataki Ági, Hegyi Barbara, Dombóvári Vanda, Terecskei Rita, Gór Nagy Mária, Sarka Kata, Baby Gabi, a Fresh lányok, Labancz Lilla, Valkó Eszter, Bánhidi Vivien, Létay Dóra, Várdai Anikó, Lola, Tóth Gabi, Kozma Orsi, Orosz Barbara, Peller Mariann, Balogh Edina, Kardos Eszter, valamint Batiz András, Hajdú Péter és Steiner Kristóf.
Idén hetedik alkalommal indul több száz ember a négy kilométeres sétára az AVON Gyaloglás az Életért kezdeményezés keretén belül. A június 6-i rendezvényt - ahogy eddig is minden évben - idén is több híresség támogatja. A mellrák ugyanis a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése, ám a vizsgálati technika és a kezelési lehetőségek gyors ütemű fejlődése lehetővé teszi az időben felfedezett megbetegedések, túlnyomó részének a gyógyítását. Az AVON világszerte élen jár az emlőrák elleni küzdelemben, így a korábbi hagyományokat követve idén ismét gyaloglást szervez a Városligetben és környékén. A kezdeményezéshez idén is több ismert hölgy és úr csatlakozott.

Pécsi Ildikó személyesen is érintett, hiszen szeretett nagymamája májrákban halt meg. A méltán népszerű színművésznő boldogan áll minden olyan kezdeményezés mellé, amely a halálos kór megelőzését, vagy legalábbis az időben felfedezést célozza meg, a szűréseket népszerűsíti.

- Gyerek voltam még, amikor a nagymamám elment, de nagyon szerettem, szörnyű volt elveszíteni, még akkor is, ha otthon, nagyon emberi körülmények között ápolta őt a család az utolsó pillanatig. Úgy gondolom, nagy szerencséje van azoknak, akik még nem találkoztak ezzel a betegséggel. Mindig örülök, ha olyan dolog mellé állhatok, amely felhívja a figyelmet arra, hogy milyen nagy veszélyben lehetnek a nők, az emberek. Azt gondolom, mindenkinek a maga helyén kell tenni azért a célért, amit fontosnak tart. Én a mellrák elleni harcot annak tartom! – mesélte Pécsi Ildikó.



Debreczeni Zita anyukájával gyalogol

Nemcsak olyan emberek vesznek részt ebben a kezdeményezésben, akik valamilyen szinten érintettek a témában, hanem bizony akadnak olyanok is, akik még szerencséjükre sosem találkoztak ezzel a szörnyű betegséggel. Cseke Katinka, a Jóban Rosszban színésznője elmesélte, hogy ő miért is fog június 6-án gyalogolni.

- Nekem szerencsére személyes érintettségem nincs ebben az ügyben, de olvastam és láttam statisztikákat arról, hogy mennyi nőt érint a mellrák, és sajnos, ha csak akkor észleljük, amikor már tapintható tünetei vannak, késő lehet. Fontos a megelőzés, és a szűrővizsgálat, hiszen esetenként az életünk múlhat azon, vajon időben orvoshoz megyünk-e. Az egészség törékeny, nem szabad elhanyagolni. Ezért is álltam a kezdeményezés mellé, hogy minél több nő figyelmét felhívjuk arra, hogy az időben felfedezett daganat gyógyítható. – nyilatkozta a Jóban Rosszban színésznője.

Debreczeni Zita azonban szintén érintett az ügyben. Édesanyjával sétál majd, akinél öt évvel ezelőtt diagnosztizáltak mellrákot. Őket már személyesen hívta meg az AVON, ugyanis évek óta rendszeresen részt vesznek rajta.

- Anyukám miatt fontos számomra a gyaloglás, amelyen idén ötödik éve veszünk részt. Édesanyámnál öt évvel ezelőtt diagnosztizáltak rosszindulatú mellrákot. Megműtötték és szerencsére azóta semmilyen tünet nem jelentkezett nála. Tavaly, ahogy idén is, az AVON már személyesen invitált a rendezvényre, amelyet alig várok. - mesélte az ismert modell.



Ada önmagáért sétál

Viszont olyan sztár is akar, akinek saját tapasztalatai vannak a mellrákkal kapcsolatban, ezért is érzi fontosnak ezt az ügyet. A VIVA tévé műsorvezetője, a szépséges Ada szeretné felhívni a nők figyelmét, hogy ha baj van, akkor sem szabad feladni, és elkeseredni.

- Az én mellemben már találtak csomót, erről többször is meséltem. Hogy miért? Mert úgy vélem: az én esetemmel is fel lehet hívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. Ha csak egyetlen nő azért megy el orvoshoz, mert látta, vagy hallotta, hogy én erre bíztatok, már megérte csatlakoznom ehhez a kezdeményezéshez, már megérte sétálnom! - vélekedett Ada.

Rózsaszín lufik szállnak az égbe


Bartók Eszternek is vannak személyes tapasztalatai a mellrákkal kapcsolatban, ezért is érzi nagyon fontosnak az AVON kezdeményezését.

- Nagyon fontos nekem ez a megmozdulás, mert sajnos a környezetemben van érintett nő. Az egyik nagyon kedves barátnőm anyukájánál diagnosztizáltak mellrákot több évvel ezelőtt. Azóta is küzd a betegséggel, háromszor is műtötték már. Nagyon megrémített ez a dolog főiskolásként, amikor kiderült. Az ember akkor érzi igazán fontosnak az ilyen szűréseket, az odafigyelést, amikor a közvetlen környezetében történik valami. - mesélte az énekesnő.

Június 6-án mindannyian rózsaszín lufit vesznek a kezükbe - nemtől és kortól függetlenül - hogy a Városligetben és környékén mintegy 4 kilómétert sétáljanak és így fejezzék ki elkötelezettségüket az emlőrák elleni küzdelemben, hiszen ezzel az összefogással hívhatják fel igazán a figyelmet, a nőket leginkább érintő betegségre és a megelőzés fontosságára.

Az AVON idén összefogott az Egészségliget 2009 rendezvénnyel, és közösen számos programmal várják a városligeti Napozórétre kilátogatókat 2009. június 6-7-én, az egészség és a szépség jegyében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását