2024. április 20. - Tivadar

Sminkben szép az élet! Így legyünk vadítóak a nyáron!

Az emberi hiúságnak nincs határa, ezért a fülledt melegben is előkerülnek a táskából a különféle sminkkészletek. A HírExtra segít eligazodni a nyári sminkelés rejtelmeiben: vigyázat, sok termék többet árt, mint használ!
2009. augusztus 1. szombat 17:39 - Kővári Adrienn
A hölgyek, ha török, ha szakad, de mindig szeretnének csinosak, üdék és frissek lenni. Ez általában könnyen megy is, megveszik a megfelelő kozmetikai termékeket, majd otthon magukra kenik őket. De mi a helyzet a nyárral, a tikkasztó hőséggel? Bizony, ilyenkor még az is lefolyik az ember arcáról, aminek nem kéne. Szép lassan elhagyja a nők arcát a szemfesték, az alapozó és a szájfény.

Rengeteg kísérlet született arra, hogy megalkossák a tartós sminket, ami napsütésben vagy akár a medence vízében is fenn marad, ráadásul UV-szűrős. Tényleg létezik ilyen? Az a tapasztalat, hogy előbb utóbb még a vízállósmink is lejön az ember arcáról, mondjuk egy heves strandolás közepette. Sajnos az igazán vízálló alapozók nem is egészségesek. Egyáltalán miért kéne nyáron is sminkelni magukat a hölgyeknek?

Mennyire egészséges nyáron a smink?

Ha már annyira hiúnak született az ember, akkor ne akarjuk megvonni tőle a szükséges eszközöket, amivel eléri azt a hatást, hogy örömmel tekint a tükörbe. Különösebb hátránya amúgy sincsen, ha a hölgyek a meleg hónapokban is festik magukat. Csak nem árt az óvatosság, mert könnyen meggyűlhet a bajunk a rengeteg sminkkel. Hiszen a meleg hatására lefolyik, nem hagyja rendesen szellőzni a bőrünket, s esztétikailag sem nyújt mindig szép látványt.

Azt tudni kell, hogy nyáron minimalizálni kell a kozmetikai termékek használatát, így megőrizhetjük bőrünk szépségét. Ha lehet, ne alkalmazzunk annyi krémet, s kerüljük a zsírosabb termékeket. Akinek mégis száraz lenne az arcbőre, az akkor csak nagyon halványan kenjen magára zsíros alapú krémet. Ezeknek mind az a hátránya, hogy a melegben lefolynak az ember arcáról. Ugyanez a helyzet a naptejjel is, azt is csak vékonyan szabad magunkra kenni.

Hogy a hőségben is szépek legyünk!

Trendi strandolás
Mindig is szokás volt a strandon divatosan, és egyben csinosan megjelenni, így a smink is mindig hozzátartozott. Az a legjobb, ha ilyenkor az ember egyáltalán nem festi ki magát. Aki mégis emellett dönt, az mindenképp vízálló termékeket használjon, s ha lehet, ne búvárkodjon a medence mélyén. A teljesen vízálló smink hosszútávon ártalmas, mert bőrünk nem kap alatta levegőt.
Minél kevesebb a smink, annál jobb. Kerüljük a pirosítókat, a rikító rúzsokat, a rengeteg alapozót és a túl sok szemhéjfestéket. Ha lehet, vásároljunk olyan termékeket, amik vízállóak, mert így megelőzhetjük a fekete karikákat a szemünk alatt. Azért sem érdemes túl sok sminket használni, mert ha tökéletes alapozást szeretnénk, akkor nem ártana nyárra egy külön sminkkészletet vásárolni, s ez azért egy kicsit költséges.

A napbarnított arcnak nincsen szüksége alapozásra, ezért a kreol bőrűek mindenképp kerüljék el. Ha mégis szeretnénk valamit magunkra kenni, mert esetleg lenne mit elfednünk, akkor mindenképp a púder mellett döntsünk. Szemünkre kenjünk szempillaspirált, s húzzuk ki ceruzával, vagy tussal. Mindegyikből árulnak vízállót, de szempillaspirálból a tartós is elég lehet.

Az idei divat

A nyári divatot szinte nem lehet elrontani, mert minden trendi, ami színes, és élénk. Ez nemcsak a ruhákra, kiegészítőkre igaz, hanem a sminkre is. Minden nyáron vannak divatszínek, de összességében ez sosem változik. A legszínesebb hónapokban egyenesen vétek unalmasnak lenni.

A gyümölcsök minden árnyalatát felvonultathatjuk, gondoljunk csak a barackra, vagy a málnára, esetleg a szilvára. Nyáron minden szín megengedett, s nyugodtan lehet ezeket kombinálni. Egy színes ruhával nagyon jól tudnak mutatni. Hogy ezek az élénk színek fenn is maradjanak a szemünkön, érdemes előtte lealapozni a szemhéjunkat, és máris tartósabb lesz a smink.

Rúzs helyett inkább szájfényt használjunk, s abból is a világos színűeket. A barack, és a halvány rózsaszín igazán divatosnak számít az idén.

Kifejezetten erre a nyárra jellemzőek az aranynak, és a barnának a különböző színárnyalatai, de a magenta is trendinek számít, főleg a rúzsokat, és a szemnek az árnyékolását illetően.

Ha a smink mellett döntöttünk, akkor már csak pár dologra kell figyelni. Mivel a napfény a smink egyik legnagyobb ellensége, így próbáljuk meg kerülni, tartózkodjunk sokat az árnyékban. Amúgy sem túl egészséges sok időt a napon tölteni a forróságban. Emellett látogassuk fel sűrűbben a tükröt, hogy még időben felfigyeljünk az elmaszatolódott foltokra. Ilyenkor bátran utána is festhetünk. Napozásnál semmiképp se kenjük ki magunkat, és ami a legfontosabb, hogy amint lehet, tisztítsuk meg tőle az arcunkat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását