2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Színes programok a négy napos hétvégére

Ha nem tudjuk, hogy mivel üssük el a szabadidőnket, akkor mindenképp látogassunk el ezen programok valamelyikére, mert biztos, hogy az egész család élvezni fogja őket!
2009. augusztus 18. kedd 17:59 - Kővári Adrienn
Lassan vége az augusztusnak, közeledik a szeptember, amikor majd minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Újraindul az iskola, a gyerek nem lesz minden nap otthon, vége a nyaralásnak, és még a két legnagyobb kereskedelmi csatornánál is folytatódnak a népszerű sorozatok. Lassan az ősz is beköszönt, ezért érdemes a nyár utolsó négy napos szünetét kiélveznünk, hogy a nagy feladatok előtt kipihenhessük magunkat.

Mire számítsunk? Az előrejelzések szerint jó idő lesz, ezért nyugodtan tervezhetünk szabadtéri programokat a hétvégére. Csütörtökön augusztus 20-a lesz, így próbáljuk meg a tűzijátékot is beiktatni az életünkbe. Ha még sincsen kedvünk semmihez, akkor csak maradjunk otthon, s a családdal, párunkkal, barátainkkal főzőcskézzünk, majd iktassunk be egy délutáni mozi maratont.

Érezzük jól magunkat Budapesten!




Sok fővárosi ember panaszkodik, hogy mennyire ronda a város, milyen sokan vannak, és nem is mindig értik, hogy a vidékiek miért szeretnek annyira a fővárosba járni. Pedig rengeteg szép hely van, amit a ráérő időben fel lehet keresni, s még belépőt sem kell érte fizetni. Ilyen a Budai Vár, amihez minimum több óra kell, hogy bebarangolhassuk. Ha már arra járunk, betérhetünk egy-két múzeumba, de a Gellért hegyet is érdemes megmászni.

Ha ez még mindig nem lenne elég, kilátogathatunk a pesti alsó rakpartra, mert lezárják augusztus 20-23 között, így az autók sem fognak minket zavarni. Csak a Lánchíd és az Erzsébet híd között lehet majd közlekedni, de különböző koncertek, kirakodóvásárok, pihenőszigetek és gyermekfoglalkoztatók fogják az érdeklődőket várni.

Már 20-án érdemes kilátogatni, ha nem szeretnénk lemaradni a színes eseményekről. Idén egy újdonság is várja a kíváncsiskodókat: építettek egy lelátót, amin sokkal egyszerűbben végig lehet követni a koncerteket, ennek csak annyi a szépséghibája, hogy fizetős, ráadásul a belépők korlátozott számban kaphatóak.

Mindenünk a zene




További programok
29. Nemzetközi Folklórnapok: Sárvár, 2009. augusztus 16-20.
Nyitott határok - Páneurópai Piknik 2009.: Sopron/ Sopronpuszta, 2009. augusztus 17 - 20.
Messiások: 2009. augusztus 13-tól december 31-ig látható a Modemben
Talán még érdekesebbnek ígérkezik a másnap, mert akkor rendezik meg az utcazenészek versenyét. A teljes partszakaszon mutatkoznak be a résztvevők, akiket egy szakmai zsűri, és természetesen a látogatók fognak értékelni. A verseny szombaton is folytatódik, majd 23-án a legjobbak színpadra is állhatnak. Az egész rendezvénysorozatot a 30Y koncertje fogja zárni.

A programok minden nap tíztől látogathatóak, egészen hajnalig. A szervezők egy különlegességgel is kedveskednek, főképp a fiataloknak. Minden nap, este tizenegytől Silencium várja az érdeklődőket. Ilyenkor a kivilágított rakpart, kellemes, csendes zene mellett is nyitva tart.

Szintén 20-án zajlik majd a Red Bull Air Race magyarországi futama, ami a rakpartot is érinti. Amikor ennek vége lesz, akkor következik majd a tűzijáték, amit ha már kinn vagyunk, nem érdemes elmulasztani.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását