2024. április 18. - Andrea, Ilma

Színes és dögös lesz az idei ősz

Ez a pár hónap nem lesz izgalommentes, mert a rengetegféle nadrágtól kezdve, a mintákon át, sokféle újdonság vár a divat szerelmeseire. A HírExtra Jálics Petra divattervező-stylisttal beszélgetett az idei őszi trendekről.
2009. augusztus 30. vasárnap 08:39 - Kővári Adrienn
A kánikula még tombol, pedig az ősz már a küszöbön toporog, a jövő héten végre be is köszön. De nem csak ebből tudjuk, hogy hamarosan, ha lassan is, de véget ér a nyár. Ismét elkezdődik az iskola, és már a boltokban is árulják az őszi trendeknek megfelelő ruhákat. Hogy mire számíthatunk az idén? Vajon még mindig divat lesz a szűkfarmer, és lila, mint tavaly?

A híres tervezők divatbemutatóikon már egy jó ideje bemutatták az idei őszi kollekcióikat. Ezekből kiderülhet számunkra is, hogy idén trendi lesz a kockás, és a hosszú szárú csizma, amit akár már mi is megtapasztalhattunk, ha a napokban besétáltunk a bevásárló központokba. Ugyanis véget ért a bikini szezon, így a nyári ruhákat már csak leértékelve lehet beszerezni.

Ezért is érdemes minél hamarabb elnézni a kedvenc boltjainkba, mert rengeteg ruhát olcsóbban meg lehet szerezni, bár nem árt sietni, mivel a leárazások már elkezdődtek, így percről percre egyre kevesebb darab található belőlük.

A HírExtra felkereste Jálics Petra divattervező-stylistot, aki mesélt nekünk az őszi trendekről, színekről, formákról. Ha megfogadjuk a hasznos tanácsait, biztos, hogy idén is nagyon divatosak leszünk az őszi, reméljük kicsit hűvösebb hónapokban.

Színesebben szebb az élet

„Ősszel visszaköszönnek a klasszikus lomb színek, de maradnak az élénkebb árnyalatok is, amik a nyáron is szerepet játszottak, de most egy kicsit intenzívebb megjelenést kapnak. A legdivatosabbak a rózsaszín, és a lila színárnyalati lesznek, de a bogyós gyümölcsök színei is dominálni fognak” – mesélte Jálics Petra.

Ilyen lesz a mályvás bordós színárnyalat, vagy a szilva és ringló színek. Utóbbi a bordó és a lila közötti tónusokhoz tartozik. Aki esetleg nem szeretné ezeket, az megnyugodhat, mert a kék és a zöld is trendi lesz, főleg az erőteljesebb árnyalataik.

Nadrágból minden megengedett

Idén olyan évhez érkeztünk, ami egy erőteljes hagyományt már véglegesen eltörölt. Mindig is megvoltak az adott korszakok, s azoknak az adott nadrágtípusai. Az utóbbi években egyre jobban keveredtek ezek, ma már nem csak a csőnadrág, s nem csak a trapéz nadrág a divatos, hanem minden. „Szerencsére a nadrágoknál rengeteg fazon trendinek számít, nem horgonyozunk le most egyik véglet mellett sem, ezek az idők elmúltak már. Találhatunk az üzletek polcain bőszárú nadrágokat, válogathatunk a ceruza fazonok között, az egészen szűkszárúkig – mesélte a HírExtrának a stylist.

Hozzátette még Jálics Petra, hogy ha már nadrág, akkor idén nagyon trendi lesz a halásznadrág. A hosszával, és bőségével rengeteget lehet variálni, és szinte mindennel fel lehet venni. Legyen szó színes harisnyáról, vagy egy dögös csizmáról.

Leopárd, s minden, ami belefér

Honnan jött a leopárd?
„A 80-as évek végén is volt egy jellemző trend, akkoriban nagyon előtérbe kerültek a különféle állatminták. A leopárd, tigris, zebra ma már nemcsak az eredeti színeikben divatosak, hanem teljesen eltérőekben is. Ilyen lehet a türkiz-fekete, barna-rózsaszín párosítás” - Jálics Petra divattervező-stylist.
Azt lehet mondani, hogy ez az ősz a mintákról fog szólni. Trendi lesz a kockás, és az állatminták is. Ez erőteljesebben jelenik meg a harisnyákon, ezért bátran merjünk ilyen darabokat is vásárolni.

„A mintákra viszont nagyon kell ügyelni, mert nem minden áll jól mindenkinek. Aki túl vékony, és erősíteni szeretné a lábát, azok inkább a kereszt, illetve a srégen futó minták közül válogassanak, esetleg amik nagyobb alakzatokból állnak. Ezek mind vastagítják, és formásabbá teszik a lábat. Míg a hosszanti, apró minták vékonyítják, s nyújtják azt” – magyarázta Jálics Petra divattervező-stylist.

Nemcsak a mintás harisnyák ennyire trükkösek, hanem a térdnadrágok is. Ezekkel is formázhatjuk alakunkat, ami bizony néha rosszul sülhet el. Nem mindegy, hogy mennyire szűk, vagy hosszú, ezért érdemes vele játszadozni. Aki alacsony az ne vegyen fel térd alá érő rövidnadrágot, mert azzal csak rövidebbnek látszik a lába.

Első a kényelem!

Felsóhajthatnak azok, akik nem kedvelik a magas sarkú cipőket, csizmákat, mert ősszel ugyanolyan divatosak lesznek a platformok, mint egész évben, ráadásul kicsit át is alakulnak. „Már nem az a cél, hogy minél magasabbak legyenek” – magyarázta a stylist.

Azért is előnyösebbek ezek a cipők, mert sok nő szeretne magasabbnak látszani, de mégsem bírja a lába a tűsarkúakat. A magasított talpú lábbelik sokkal kényelmesebbek, és egészségesebbek is. Ráadásul ugyanúgy funkcionálnak, mint sarkos társaik: megemelik az ember lábát, s kecsesítenek. Az csak még szebb, ha jól meg van tervezve a talp formája, ezzel is játszani lehet. S mivel őszről van szó, így a cipő lehet zárt, nyitott, s a csizmákkal is hasonló a helyzet, őket is megtalálhatjuk ezekkel a sarkakkal, talpakkal.

Stóla kardigán

„Az ősz és a tavasz most már szinte teljesen kimarad, de mindenképp a blézerek, és kis dzsekik korszakát éljük” – magyarázta Jálics Petra, aki mesélt nekünk egy nagyon új, és annál is érdekesebb ruhadarabról. Elmondta, hogy ennek még igazán magyar neve sincsen, a legjobban egy sál, egy stóla, és egy kardigán ötvözetére hasonlít.

„Ez egy kabátszerűség, amit úgy kell elképzelni, hogy a gallér része egy széles, hosszú sálban folytatódik. Amit az ember a vállára tud dobni, illetve a nyaka köré tekerni. Olyan, mintha két ruhadarab lenne, de közben össze van kapcsolva. Ez lehet kötött anyagból, de szövetből is” – tette még hozzá Jálics Petra divattervező-stylist.

Reméljük jó ötletekkel szolgáltunk az őszi trendeket illetően. Hiába tombol még a kánikula hamarosan beköszönt a hűvösebb idő is, ezért nem árt még most, frissen bevásárolni az őszi cuccokból.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását