2024. április 30. - Katalin, Kitti
Hatvani Csaba Terézváros alpolgármestere, s egyben a kerületi szocialista jelölt. A választásokon az az Illés Zoltán a kihívója, aki ez előző két ciklusban is hajszállal maradt le az MSZP-s jelölt mögött. Hatvani Csabát kérdeztük.
2010. március 26. péntek 11:59 - Pénzes Dávid
Mi a legkomolyabb probléma az Ön, hatodik kerületi választókörzetében és milyen megoldásokat kínál erre?

Mivel idősödő kerület vagyunk, a lakosság egyharmada 60 év feletti, ezért az ö biztonságérzetük nagyon fontos. Fórumokon rendszeresen előkerül a kérdés, hogyan lehetne még biztonságosabbá tenni Terézvárost. Igyekszünk minél több rendőrt küldeni az utcákra, de ez nem csak elhatározás kérdése. Az utóbbi években nagyon sokat fejlődött a kerület ezen a téren, és ezt alátámasztják a rendőrség statisztikai adatai is, de van még mit tenni. Alpolgármesterként a közbiztonság az egyik területem, ezt a munkámat mindenképpen folytatom a választások után is.

Milyen kérdésekkel találkozik helyi szinten, mi érdekli az embereket?

Hatvani Csaba
„Rendőrségi múltamnak, kapcsolataimnak köszönhetően a közbiztonság lett az a terület, melyben politikai tevékenységem kiteljesedhetett. Terézvárosban a korábbi kerületi rendőrkapitány és a 98-as választások előtti polgármester által alapított közbiztonsági alapítványnak kurátora lettem, majd választások utáni Terézvárosi Önkormányzat által alapított közbiztonsági közalapítványba is engem delegált kurátorként a kerületi szocialista frakció. Tagja vagyok az MSZP budapesti, valamint országos közbiztonsági tagozatának.”
Az emberek leginkább arra kíváncsiak miket tudunk megtartani az eddigi programjainkból, szociális juttatásainkból. Gondolom ez nem csak helyi szinten zajlik így, hanem országosan, sőt globálisan is a gazdasági válság miatt. Ugyan egy nagyon takarékos gazdálkodásra rendezkedtünk be idén, de a korábbi pályázati lehetőségeket továbbra is biztosítjuk. Meg tudjuk tartani ingyenes programjainkat is, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek a kerületben.

Milyen jövőképet nyújt a kerületben élőknek, mire helyezi a hangsúlyt?

Nagyon fontos, hogy az itt élők nyugalomban tudjanak pihenni, biztonságban érezzék magukat és egy tiszta környezetben töltsék szabadidejüket. Az utóbbihoz kapcsolódik szorosan az a törekvésünk, hogy megóvjuk a Nyugati pályaudvar mögötti területet a beépítéstől, mert a kerületnek onnan biztosított a „szellőzése”, ugyanakkor elhanyagolt állapotán változtatni kell. Azért is fontos ez a terület, mert már csak így tudjuk -belső kerület lévén- növelni a zöldfelületeket.

Mire számít, mik az esélyei?


A kopogtató cédulák gyűjtése közben, amiket egyébként még soha ilyen gyorsan nem sikerült összeszedni, azt figyeltem meg, hogy lakosaink nagy része tisztában van a helyi történésekkel, helyzetekkel. Nagyon tudatos kerület a mienk. Ez az én szempontomból mindenképpen jó, hiszen nehéz őket megvezetni, hazugságokkal traktálni. Most már csak az kell, hogy minél többen menjenek el szavazni.

Ismeri a Fidesz jelöltjét, Illés Zoltánt személyesen. Mit tart Illés úr előnyének és mit a hátrányának?

Illés úr egy elismert környezetvédelmi szakpolitikus, de ezen kívül nem nagyon tud mit felmutatni, nem vesz részt a kerület életében, csak választások alakalmával jelenik meg. Így nem véletlen, hogy az egyik helyi nyugdíjas klub által, kettőnk véleményütköztetésére szervezett fórumon sem volt hajlandó részt venni. Bár pártja különböző helyi testületekbe delegálta, de ezen ülések jelentős részén nem is vesz részt, annak ellenére, hogy komoly tiszteletdíjat vesz fel ezért a „munkáért”.

***

Itt elolvashatja Navracsics Tiborral, Balsai Istvánnal, Szanyi Tiborral, Varga Mihállyal, Pokorni Zoltánnal és Molnár Gyulával készült választási interjúinkat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

balogGY
2010. március 26. 15:39
nem ez a fazon az, aki ellen büntetőeljárás folyik? Sőt mi több talán kettő is...
Miért van ez, hogy ilyen ember egyéltalán elindulhat a választáson? Nem szégyelli magát? Akár bűnös, akár nem.
Engem nem gyanúsítanak... akit meg igen, azt nyilván nem véletlenül...
józsi
2010. március 26. 12:16
Itt nyilván a kerületi vagyon szétlopására gondol, amiben csak MSZP-SZDSZ vehet részt. De már ők se sokáig... Mennek Hunvald után a sittre.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását