2024. április 18. - Andrea, Ilma

Ingyenesség és elvtársak

A szocialisták hangulatos elvtársazással és a nem ingyenes díjmentességgel köszöntötték a munka ünnepét 2010-ben, egyben kijelölték az önkormányzati választások kampányának irányát is.
2010. május 2. vasárnap 12:49 - Gyülvészi András
Ha bárki azt gondolta volna eddig, hogy a szocialisták plakátkampánya amolyan komolytalan reklámozói after party a választások utánra, az nagyot tévedett. Jó híre van a főpolgármester-jelölt úrnak ugyanis, mely jó hírt május elsején végre megosztotta a nagyérdeművel. Ingyen lesz a BKV a Budapestieknek! Ez a nagy szocialista találmány, a megújulás szimbóluma.

Nem ígéret

Ez nem holmi üres kampányígéret ám, mert nem pusztán beleszavalódott a tavaszi langymelegbe Horváth Csaba izgatott szónoklata, hanem precízen megkaptunk a csatolmányt is, miszerint a BKV működésének a forrása gyakorlatilag a dugódíj és a parkolási díj lesz. Ez a nemesebb cél, ettől derül fényre a haza fővárosa.

Pesti-e vagy?

Végülis nincs min csodálkozni. Budapesten is lesz önkormányzati választás, ezért a budapestieknek olyat kell mondani, amit még nem hallhattak, úgy kell őket megszólítani, ahogy még soha nem voltak megszólítva. A megoldás, hogy majd a vidékiek meg a külföldiek meghívják Budapestet tömegközlekedni. Nyilván, mit jön a fővárosba pofátlanja, akkor fizessen legalább! Ja! 


Gratulálok! Sikerült megpendíteni az egyenlőség húrjait. Igazi identitásképzés ez a bejelentés minden vidékinek és fővárosinak. Tudja mindenki, hol a helye. 2013-tól az ellenőr először majd lakcímkártyát kér, és csak utána jegyeket, bérleteket. Kemény átképzés lesz, de hát új világhoz új rend dukál.

Kihez szól?

Ráadásul azon túl, hogy az ötlet megvalósíthatatlan, még kampányszempontból is őrületes melléfogás. Nem tudom, a főpolgármester-jelölt úrnak tetszett-e figyelni a volt a miniszterelnök-jelölt úr a szavaira? Úgy tűnt, nem beszélnek össze eléggé mostanában. Csak azért mondom, mert Mesterházy Attila, akiről feltételezhetjük, hogy tisztában volt a célközönség tulajdonságaival, azt találta egyszercsak mondani, hogy „Kíváncsi vagyok elvtársaim és barátaim véleményére.” Mármost azt talán lehetne sejteni, hogy azok, akik még mindig felizgulnak az elvtársazástól, jó eséllyel szépkorúak, és nekik zömmel már eddig sem kellet fizetni a fővárosi közlekedési vállalat párját ritkító szolgáltatásaiért.

Vissza a múltba

Igazi időutazás volt az idei majális. Egy csipetnyi kommunizmus, persze nem ingyen, csak díjmentesen, mérsékelt elvtársazás, általános jókedv. Még az is elképzelhető, hogy a szocialista párt spiritisztái valamely elvtárs szellemétől kapták a bölcs tanácsot, hogy aztán Horváth Csaba segítségével tovább adják mindenkinek, aki nem lehetett jelen a szeánszon.

Talán nem kéne ilyen erőteljes marketing-lökéshullámmal megtámogatni az ilyesfajta jó híreket. Kár a pénzért, jó lesz ezeknek a gondolatoknak belekiabálva a sötét éjszakába is, pont ugyanannyira lennének hatékony kampányszempontból, viszont kevésbé látszana ki a kétségbeesés. Nem mutat jól.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását