Sminkben szép az élet! Így legyünk vadítóak a nyáron!

Az emberi hiúságnak nincs határa, ezért a fülledt melegben is előkerülnek a táskából a különféle sminkkészletek. A HírExtra segít eligazodni a nyári sminkelés rejtelmeiben: vigyázat, sok termék többet árt, mint használ!

A hölgyek, ha török, ha szakad, de mindig szeretnének csinosak, üdék és frissek lenni. Ez általában könnyen megy is, megveszik a megfelelő kozmetikai termékeket, majd otthon magukra kenik őket. De mi a helyzet a nyárral, a tikkasztó hőséggel? Bizony, ilyenkor még az is lefolyik az ember arcáról, aminek nem kéne. Szép lassan elhagyja a nők arcát a szemfesték, az alapozó és a szájfény.

Rengeteg kísérlet született arra, hogy megalkossák a tartós sminket, ami napsütésben vagy akár a medence vízében is fenn marad, ráadásul UV-szűrős. Tényleg létezik ilyen? Az a tapasztalat, hogy előbb utóbb még a vízállósmink is lejön az ember arcáról, mondjuk egy heves strandolás közepette. Sajnos az igazán vízálló alapozók nem is egészségesek. Egyáltalán miért kéne nyáron is sminkelni magukat a hölgyeknek?

Mennyire egészséges nyáron a smink?

Ha már annyira hiúnak született az ember, akkor ne akarjuk megvonni tőle a szükséges eszközöket, amivel eléri azt a hatást, hogy örömmel tekint a tükörbe. Különösebb hátránya amúgy sincsen, ha a hölgyek a meleg hónapokban is festik magukat. Csak nem árt az óvatosság, mert könnyen meggyűlhet a bajunk a rengeteg sminkkel. Hiszen a meleg hatására lefolyik, nem hagyja rendesen szellőzni a bőrünket, s esztétikailag sem nyújt mindig szép látványt.

Azt tudni kell, hogy nyáron minimalizálni kell a kozmetikai termékek használatát, így megőrizhetjük bőrünk szépségét. Ha lehet, ne alkalmazzunk annyi krémet, s kerüljük a zsírosabb termékeket. Akinek mégis száraz lenne az arcbőre, az akkor csak nagyon halványan kenjen magára zsíros alapú krémet. Ezeknek mind az a hátránya, hogy a melegben lefolynak az ember arcáról. Ugyanez a helyzet a naptejjel is, azt is csak vékonyan szabad magunkra kenni.

Hogy a hőségben is szépek legyünk!

Trendi strandolás
Mindig is szokás volt a strandon divatosan, és egyben csinosan megjelenni, így a smink is mindig hozzátartozott. Az a legjobb, ha ilyenkor az ember egyáltalán nem festi ki magát. Aki mégis emellett dönt, az mindenképp vízálló termékeket használjon, s ha lehet, ne búvárkodjon a medence mélyén. A teljesen vízálló smink hosszútávon ártalmas, mert bőrünk nem kap alatta levegőt.
Minél kevesebb a smink, annál jobb. Kerüljük a pirosítókat, a rikító rúzsokat, a rengeteg alapozót és a túl sok szemhéjfestéket. Ha lehet, vásároljunk olyan termékeket, amik vízállóak, mert így megelőzhetjük a fekete karikákat a szemünk alatt. Azért sem érdemes túl sok sminket használni, mert ha tökéletes alapozást szeretnénk, akkor nem ártana nyárra egy külön sminkkészletet vásárolni, s ez azért egy kicsit költséges.

A napbarnított arcnak nincsen szüksége alapozásra, ezért a kreol bőrűek mindenképp kerüljék el. Ha mégis szeretnénk valamit magunkra kenni, mert esetleg lenne mit elfednünk, akkor mindenképp a púder mellett döntsünk. Szemünkre kenjünk szempillaspirált, s húzzuk ki ceruzával, vagy tussal. Mindegyikből árulnak vízállót, de szempillaspirálból a tartós is elég lehet.

Az idei divat

A nyári divatot szinte nem lehet elrontani, mert minden trendi, ami színes, és élénk. Ez nemcsak a ruhákra, kiegészítőkre igaz, hanem a sminkre is. Minden nyáron vannak divatszínek, de összességében ez sosem változik. A legszínesebb hónapokban egyenesen vétek unalmasnak lenni.

A gyümölcsök minden árnyalatát felvonultathatjuk, gondoljunk csak a barackra, vagy a málnára, esetleg a szilvára. Nyáron minden szín megengedett, s nyugodtan lehet ezeket kombinálni. Egy színes ruhával nagyon jól tudnak mutatni. Hogy ezek az élénk színek fenn is maradjanak a szemünkön, érdemes előtte lealapozni a szemhéjunkat, és máris tartósabb lesz a smink.

Rúzs helyett inkább szájfényt használjunk, s abból is a világos színűeket. A barack, és a halvány rózsaszín igazán divatosnak számít az idén.

Kifejezetten erre a nyárra jellemzőek az aranynak, és a barnának a különböző színárnyalatai, de a magenta is trendinek számít, főleg a rúzsokat, és a szemnek az árnyékolását illetően.

Ha a smink mellett döntöttünk, akkor már csak pár dologra kell figyelni. Mivel a napfény a smink egyik legnagyobb ellensége, így próbáljuk meg kerülni, tartózkodjunk sokat az árnyékban. Amúgy sem túl egészséges sok időt a napon tölteni a forróságban. Emellett látogassuk fel sűrűbben a tükröt, hogy még időben felfigyeljünk az elmaszatolódott foltokra. Ilyenkor bátran utána is festhetünk. Napozásnál semmiképp se kenjük ki magunkat, és ami a legfontosabb, hogy amint lehet, tisztítsuk meg tőle az arcunkat.