2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Újabb merénylet

Merényletben meghalt egy NATO-katona, egy másik pedig megsebesült Afganisztán déli részén - közölte vasárnap Kabulban a közép-ázsiai országban állomásozó kontingens szóvivője. A katona halálát az út mellett elhelyezett robbanó szerkezet okozta.
2007. április 8. vasárnap 14:57 - Hírextra
A szóvivő azonban nem közölte sem a merénylet pontos helyszínét, sem az áldozat nemzetiségét. Az év eleje óta a NATO-parancsnokság alatt álló nemzetközi biztonsági erő (ISAF) és az amerikai vezetésű koalíció 28 embert vesztett Afganisztánban. Tavaly egész évben 70 volt a merényletben megölt, vagy harcban elesett katonák száma. Afganisztánban jelenleg folyamatban van az Achilles fedőnevű, nagyszabású hadművelet a tálibok ellen.

A harcokban közvetlenül részt vevő egységek amerikai, brit, kanadai és holland katonákból állnak. Közben a két francia segélymunkást kedd óta fogva tartó tálibok bejelentették, hogy túszaik sorsáról csak akkor döntenek, ha rendezik korábbi foglyuk, Daniele Mastrogiacomo olasz újságíró egykori afgán tolmácsának ügyét.

Adzsmal Naksbandiért cserébe a kormányerők fogságában lévő néhány harcosuk szabadon bocsátását követelik, ultimátumok hétfőn jár le és a tolmács kivégzésével fenyegetőznek, ha Kabul nem teljesíti követeléseiket. A két franciát, a Gyermekkor földje (Terre d'enfance) nevű, elsősorban oktatási programokkal foglalkozó civil szervezet munkatársát, jelenleg Hilmend tartományban őrzik a tálibok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását