2024. szeptember 28. - Vencel

BKV: kevés sofőr jelentkezett sztrájktörőnek

Egyelőre csak néhány tíz ember jelentkezett alkalmi sofőrnek a BKV-nál a szeptember 4-ei sztrájk idejére. A közlekedési társaság jövő pénteken fogja a értesíteni a jelentkezőket, hogy tényleg lesz-e szükség rájuk. Az egyébként egyelőre nem tisztázott, hog
2007. augusztus 26. vasárnap 12:38 - Hírextra
A BKV a héten jelentette be, hogy alkalmi buszsofőröket keres extra fizetésért - 30 ezer forintért - szeptember 4-én fél napra, amikorra a szakszervezet sztrájkot jelentett be. Eddig néhány tíz ember jelentkezett csak, de a BKV eleve jövő hétre várja, hogy többen jelezzék, vállalnák az ideiglenes sofőrséget - mondta el a Független Hírügynökségnek Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója.

Hozzátette: pénteken már látszódni fog, hogy megtartják-e a dolgozók a sztrájkot, ezért várhatóan azon a napon fogják kiértesíteni a jelentkezőket, hogy szükség van-e rájuk. Amennyiben igen, akkor átesnek egy egy-két napos tanfolyamon, amelynek végén gyorsított vizsgát kell tenni. Regőczi Miklós hangsúlyozta: a BKV megegyezésre törekszik a szakszervezetekkel.

A kommunikációs igazgató elmondta azt is, hogy az összes dolgozót lehetetlenség pótolni, a társaság azonban igyekszik a főbb vonalakon biztosítani a közlekedést még a sztrájk idején is. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy mennyi emberre lenne szükségük, hiszen még nem derült ki, hogy a dolgozók közül mennyien fognak sztrájkolni, illetve mennyi nyugdíjas sofőr segít be azon a fél napon.

A BKV dolgozóinak 85 százalékát képviselő érdekképviseletek azt akarják elérni, hogy az év eleji, átlagosan 7 százalékos emelést megtartva még 6 százalékkal növeljék a fizetéseket január elsejétől visszamenőleg. A BKV azonban nem akarja újra emelni a béreket. Ezért a szakszervezet szeptember 4-re üzemkezdettől délután 1 óráig sztrájkot jelentett be. Eddig nem sikerült megállapodni, hétfőn a szakszervezet és a közlekedési társaság menedzsmentje ismét tárgyalóasztalhoz ül.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását