2024. szeptember 28. - Vencel

BKV: Még tart a vita

Nem vezettek eredményre a BKV vezetősége és a szakszervezetek között az idei bérfejlesztésről és az esetleges szeptember 4-i sztrájk idején még elégséges szolgáltatásról szóló csütörtöki tárgyalások sem - közölte Nemes Gábor, a Városi Tömegközlekedési Dol
2007. augusztus 30. csütörtök 18:58 - Hírextra
Az alelnök az MTI kérdésére elmondta, hogy amennyiben a Fővárosi Közgyűlés meghozza ajánlását a sztrájk idején nyújtandó minimális szolgáltatásokról, az nagyon megnehezíti a további tárgyalásokat, hiszen a tulajdonos "nyílván nyomást akar gyakorolni a munkáltatóra, hogy ezt az ajánlást magára nézve kötelező érvényűnek tekintse. Éppen ezért a kompromisszumos lehetőség igen kicsire szűkül" - tette hozzá.

A bértárgyalásokban semmilyen elmozdulás nincs, változatlanul a kollektív szerződés lehetőségein és az üzleti tervben rögzített számokon belül keresi Antal Attila, a BKV Zrt. vezérigazgatója a megoldást - mondta Nemes Gábor, majd hozzátette: semmilyen konkrét ajánlatot nem kaptak.

Hozzátette: pénteken tovább folytatódnak a tárgyalások és ha ezek sem vezetnek eredményre, akár hétvégén is.

A BKV sajtóirodája az MTI-vel közölte, hogy mivel a csütörtöki tárgyalások sem vezettek eredményre, ezért nem adnak ki külön közleményt, hanem fenntartják az ezt megelőző napokon kiadott közleményeikben leírt álláspontot.

A szakszervezetek csupán azt vállalnák el, hogy a szeptember 4-ére tervezett sztrájk idején 13.00 órakor indítanák az első metró- és kisföldalatti szerelvényeket. A felszíni közlekedésben azonban 13.00 órától csupán a munkafelvétel kezdődne meg a telephelyeken.

Idén a BKV vezetése havonta és dolgozónként 15 ezer forintos béremelést ajánl. Ezzel szemben a szakszervezetek ezen felül további hatszázalékos bérfejlesztésre tartanak igényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását