2024. szeptember 28. - Vencel

Mégsem lesz szükség a sofőrökre - folytatódnak a tárgyalások

A BKV vezetése szombaton 13 órától tárgyal a szakszervezetekkel az elégséges szolgáltatás mértékéről, 14 órától pedig a bértárgyalások folytatódnak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója.
2007. szeptember 1. szombat 16:50 - Hírextra
Regőczi Miklós azt is elmondta, hogy pénteken tájékoztatták az egy napra toborzott söfőröket, hogy nem lesz rájuk szükség, mivel a érdekvédelmi szervezetek eltekintettek a teljes forgalomleállástól. 

A szakszervezetek pénteken 0 százalékról elmozdultak a 20 százalék felé az elégséges szolgáltatás mértékét tekintve - emlékeztetett Regőczi Miklós. Mint fogalmazott: belátták, hogy nem lehet megbénítani egy város életét. A fővárosi közgyűlés és a BKV szakmai anyaga is 80 százalékos szolgáltatást feltételez. A szombat kora délutáni egyeztetésen ennek megfelelően megpróbálják közelíteni az álláspontokat - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

14 órától folytatódnak a részletes egyeztetések a béremelésről. Pénteken szóban és írásban is megkapták a szakszervezetek a BKV ajánlatát, melyet az érdekvédők tárgyalási alapnak tekintenek. Ezt a közlekedési vállalat üdvözli - mondta Regőczi Miklós.

A kommunikációs igazgató arról is beszélt, hogy múlt pénteken kezdték el alternatív megoldásként keresni az egynapos buszvezetőket, de nem vettek fel senkit. Mivel a szakszervezetek pénteken a teljes forgalomleállásról elmozdultak, nem lesz szükség a toborzott sofőrökre. Hozzátette: erről megkapták az értesítést a jelentkezők. Ugyanakkor állandóan van felvétel buszvezetőknek, így behívják állásinterjúra azokat, akik hosszú távon is a BKV-nál akarnának dolgozni.

Október 1-től 5600 forinttal kapnának többet a BKV dolgozói, amelyet jövő év január 1-től további 7500 forinttal emelne meg a közlekedési vállalat vezetése - ezt a kompromisszumos béremelési ajánlatot tette a BKV vezetése a sztrájkra készlő szakszervezeteknek pénteken. Ez négy hónapra körülbelül 2,5 százalék, 2008-ban pedig újabb 3 százalék fizetésemelés.

Mindez nem kerül egyetlen fillér pluszpénzbe sem, mert az ajánlat fedezetét a Kollektív Szerződésben rögzített különböző béren felüli juttatások átcsoportosításával teremtenék meg - mondta Regőczi Miklós. Ugyanakkor cáfolta azt a sajtóhírt, hogy a decemberben kiosztandó érkezési utalványok összegének megkurításával gazdálkodnák ki az emelést. Hozzátette: technikai átszervezésekkel, pédául a pihenőidők átcsoportosításával oldanák meg ezt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását