2024. május 15. - Zsófia, Szonja

17 éves és 12 milliárd dollár a vagyona

Oroszország leggazdagabb gyerekei között az első jelenleg Juszuf Alekperov, a Lukoil részvénytársaság elnökének és főrészvényesének 17 éves fia.
2007. szeptember 3. hétfő 12:52 - Hírextra
Juszuf az azerbajdzsáni születésű Vagit Alekperov egyetlen gyermeke, és így várhatóan egyetlen örököse: a dolgok jelenlegi állása szerint majdani vagyona 12,3 milliárd dollárt tesz majd ki. (Vagit Alekperov a Forbes magazin listája szerint idén a világ 48. leggazdagabb embere.)

A gazdag orosz gyerekek listája úgy készült, hogy a szülők becsült vagyonát elosztották gyerekeik számával - hiszen várhatóan egy-egy család minden csemetéje egyenlő arányban örököl -, s csak azok kerültek be, akiknek apja legalább egy milliárd dollárral rendelkezik.

A listán szereplő 70 gyermek 36 családban született, vagyis a leggazdagabb oroszoknak átlagosan "csaknem" 2 gyerekük van. A 36 papa vagyona, illetve a 70 várományos majdani öröksége jelenleg összesen 231 milliárd dollárt tesz ki.

A 2., illetve 3. helyen Oleg Gyeripaszka 2003-ban született lánya, illetve 2001-ben született fia áll: a Basic Element holding tulajdonosának vagyonát több mint 21 milliárd dollárra becsülik, így Marina és Pjotr várhatóan fejenként 10,6 milliárdot örököl. (A Forbes magazin adatai szerint a 39 éves Gyeripaszka tavaly a 62., idén a 40. helyen állt a világ leggazdagabb emberei között.)

Oroszország leggazdagabb - és a világ 16. leggazdagabb - embere Roman Abramovics Nagy-Britanniában élő milliárdos, de mivel gyermekekben is ő a leggazdagabb az orosz oligarchák közül, az 1992 és 2003 között született öt csemete csak a 22-27. helyen szerepel a listán. A papa vagyonát 21 milliárd dollárra becsülik, így rájuk fejenként "mindössze" 4,2 milliárd jut.

A legidősebb majdani örökös a listán a 36 éves Krisztina Krasznyanszkaja, az Eurocement-Grup társtulajdonosának lánya, a legifjabbak Rusztam Tariko, a Russzkij Sztandart birodalom tulajdonosának hároméves ikerlányai.

A listát szintén ismertető Gazeta című lap azonban mindehhez hozzátette: az adatok igen óvatosan kezelendők, különösen ami a majdani örökösöket illeti. Hiszen egyfelől a viszonylag fiatal apukák még növelhetik utódaik számát, de Oroszországban az is megtörténhet, hogy a papák egyszer csak birodalmuk romjain találják magukat, és akkor aztán az örökösök is nézhetnek. Ppersze némelyik gazdag apuka bizonyosan tovább növeli még vagyonát, mielőtt gyerekére hagyja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását