2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Stirlitz szerepében Putyin

Vlagyimir Putyin elnököt Stirlitz, a Tavasz 17 pillanata című szovjet tévésorozat főszereplőjének képében ábrázolta egy szaratovi újság, s ezért a helyi ügyészség vizsgálatot indított a lap ellen.
2007. szeptember 4. kedd 17:51 - Hírextra

Putyin pártja, az Egységes Oroszországnak helyi szervezete tett feljelentést az ügyben, mivel az elnököt a kollázs német egyenruhában mutatta.

Mint az ügyészségen elmondták, néhány nap alatt kivizsgálják, hogy a megjelent ábrázolás valóban tekinthető-e a hatalom képviselője megsértésének.

Szergej Mihajlov, a feljelentett lap főszerkesztője az Interfax hírügynökségnek elmondta: az újság a múlt héten egy tárcát közölt Iszajev-Stirlitz törvénye címmel, s azt illusztrálta a kollázs. "Azért ábrázoltuk az elnököt Stirlitz képében, mert régebben ő is a felderítésnél szolgált. Stirlitz pedig végtelenül népszerű hős, ezért a publikációban semmi sértő nincs" - szögezte le a főszerkesztő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását