2024. április 29. - Péter

Putyin elismerte, hogy bizonytalanság várható

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön egy televíziós szereplésén elismerte, hogy bizonytalanság várható Oroszországban a választásokat megelőző hónapokban. Decemberben parlamenti választásokat tartanak Oroszországban, jövő márciusban pedig a második ci
2007. szeptember 13. csütörtök 17:42 - Hírextra
Putyin szerdán általános meglepetésre Viktor Zubkovot nevezte ki miniszterelnöknek , miután Mihail Fradkov kormányfő lemondott. Putyin az állami televízióban azt mondta, váratlan lépésével a kormány tagjait akarta rávenni arra, hogy Fradkov lemondása ellenére folytassák a munkát. Az orosz elnök szerint sokan bizonytalanok saját jövőjükkel és a választások utáni hatalmi rendszerrel kapcsolatban. Ez a mondat ritka elismerése volt az országszerte érzett aggodalomnak, ami Putyin közelgő távozását és az új vezető megválasztását övezi.

Eddig egyetlen jelentős politikus sem jelentette be, hogy indul az elnöki posztért. A legtöbb elemző szerint az fogja megnyerni a 2008. március 2-i választást, akit Putyin támogat.

Egyes elemzők úgy vélik, hogy Putyin a most lemondott Fradkov-kormány miniszterelnök-helyettesét, Szergej Ivanovot jelölheti ki utódjául.

Putyinhoz hasonlóan Ivanov is dolgozott a volt szovjet állambiztonsági hivatalnak, a KGB-nek. Korábban védelmi miniszter volt, most pedig az orosz ipar reformját felügyeli miniszterelnök-helyettesként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását