2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Rendőrség-ügyészség: együttműködés

Együttműködnek a rendőri vezetők az ügyészséggel a tavaly őszi rendőri túlkapások ügyében - mondta el Bencze József országos rendőrfőkapitány az ATV Pont 7 című műsorában. 151 megkeresés érkezett hozzájuk az ügyészségtől és mindegyikre korrekt választ adt
2007. szeptember 17. hétfő 07:01 - Hírextra
Mint a Független Hírügynökség megírta a Fővárosi Főügyészség és a Katonai Ügyészség közös csütörtöki sajtótájékoztatóján az hangzott el, hogy nagyobb sikert érhetett volna el az ügyészség a tavaly őszi zavargások után indult, rendőrök elleni vizsgálatokban, ha a rendőri egységek vezetői kellően segítik a munkát.

Bencze József elmondta: 45 rendőr ellen indult eljárás, 23 esetben vádemelés történt és ebből már 3 jogerős ítélet született. 12 ügyet még nem zártak le, a többinél már megszüntették vagy felfüggesztették a nyomozást.

Elmondta azt is, hogy a rendőrség vesztesége is jelentős volt a zavargásokkor. Csaknem 400 egyenruhás sérült meg az összecsapásokban, minden tizedik súlyosan, például eltört valamije. A 4200 táppénzes nap, az 1 millió 65 ezer túlóra és az 1 millió többletkilométer is az események mérlegéhez tartozik- tette hozzá.

Arra a hírre, hogy a schengeni csatlakozásra szánt pénzből 3 vízágyút is vettek, Bencze József azt mondta, hogy négy éve fogadták el azt a programot, amelynek része a vízágyúk beszerzése, és az Unió ezt befogadta. Egy független szervezet kötötte meg az üzletet, amelynek a rendőrség kedvezményezettje volt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását