Olasz, francia, olasz, thai, indonéz és andalúz konyha, szarvasgomba, sör és sajt, halas ételek, praliné készítés - íme néhány téma az Ízakadémia "főzőcskéiből".
Olasz és francia szakácsok tartják az ízletes órákat, az orosz órát egy magyar séf, a thai kurzust pedig az itteni nagykövetség egyik alkalmazottja vezeti - tudta meg az MTI munkatársa az áruház illetékesétől.
A bemutatók ára nyolcezer forint körül mozog, de akad drágább is, a nyersanyagoktól függően. Előfordulhat, hogy változik a menüsor vagy a téma, attól függően, mit sikerül igazán frissen venni a piacon - olvasható a cég honlapján.
A kész művet persze el lehet fogyasztani és italt is töltenek mellé.
Olykor elegánsabb szállodákban is rendeznek főző tanfolyamot, de csak szűk körben, főleg Magyarországon élő külföldieknek, törzsvendégeknek, szakújságíróknak.
A kezdőknek szóló főzőtanfolyamok is népszerűek, ám viszonylag kevés helyen szerveznek ilyet. Budapesten csak néhány iskolában tanítják főzni a fiúkat és a lányokat, pedig sokkal többre lenne igény, ráadásul a háztartástan órákat minden gyerek kedveli.