Rendszertelenül étkezünk
Minden harmadik felnőtt rendszertelenül étkezik Magyarországon, és bár a fő étkezés továbbra is az ebéd, egyre nő azoknak az aránya, akik számára a vacsora az első - derül ki a GfK Hungária felméréséből.
2007. szeptember 24. hétfő 17:33 - Hírextra
A GfK felméréséből kiderül, hogy az emberek kétharmada minden nap meleg ebédet eszik, egyharmada pedig meleg vacsorát. A többség a legszívesebben a hagyományos, főzött leveseket, a szárnyasokat, a burgonyát, a gyümölcsöket és zöldségeket, a sajtot, a tojást és a tésztaféléket fogyasztja, de népszerű a kifli és zsömle, valamint a felvágottak és kolbászfélék is. Az asztalra kerülő tíz leggyakoribb étel és ital a fehér kenyér; a kávé; a hagyományos, főzött levesek; a gyümölcsök; az ásványvíz; a tea; a tej; a kifli és zsömle; a zöldség és a csapvíz.
A megkérdezettek több, mint fele - a nők 83 százaléka, a férfiaknak pedig 31 százaléka - szívesen főz, minden negyedik pedig naponta készít ebédet vagy vacsorát. Az ételekkel kapcsolatban a válaszadók a legfontosabbnak azt tartják, hogy gyorsan kész legyen, második helyen áll, mint szempont, hogy egészséges legyen, és csak harmadikként rangsorolták az ízletességet.
A felmérésből kiderül, hogy viszonylag kevesen választják a munkahelyi és iskolai étkezési lehetőségeket, a megkérdezetteknek mindössze 14 százaléka - főként a középiskolások és a felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező, egyedülálló, dolgozó férfiak - mondta azt, hogy így oldja meg a napi étkezését.
Forrás: FH