A II. Hungaricum Fesztiválon idén is a féltve őrzött, évszázados receptek alapján, hagyományos alapanyagokból készített különlegességek sorát vonultatják fel a rendezők.
Az őshonos hazai szürkemarhából és mangalicából készült ételek, borok, pálinkák, sajtok, tejtermékek, lekvárok, mézek, szörpök és édességek, paprika és fűszerfélék széles választékát, valamint a népi iparművészeti alkotásokat lehet majd itt megvásárolni.
A rendezvényen tehát nemcsak a hivatalosan hugarikummá nyilvánított termékek illetve előállító cégeik vesznek majd részt.
A legjobb ételeknek és italoknak - idén először - egy neves szakértőkből álló zsűri ítéli majd az Arany Paprika-díjat és gazdára talál két Piros Paprika-közönségdíj is.
Szórakoztató programok várják a kicsiket és a felnőtteket e három nap folyamán. Bemutatkoznak a nemzeti parkok a hagyományos magyar kutyafajták.
Lesz Rubik-kocka bemutató és felállítják az Ulti Sátort is, ahol meg lehet tanulni ultizni.
A régi mesterségek iránt érdeklődőket beavatják a csipkeverés, a kosárfonás, a kékfestés és a kerámiakészítés rejtelmeibe is.
A rendezvényre ingyenes a belépés.