Közben kezdetét veszi a főzőverseny: Fertőrákos, Fertőboz, Nagycenk, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak, Fertőd, Sarród, Fertőszentmiklós és Kapuvár csapatai tökös finomságokkal állnak elő.
Míg főzik az Esterházy töklekvárt, sütik a tökmagos kenyeret és langallót, közben is kínálják a vendégeket sütőtök ivólével, tökös-mákos rétessel, amely szintén ott készül a helyszínen, Fertőszéplakon. Az elkészült tökös étkekből ingyenes kóstolást is szerveznek.
Bemutató lesz a tökmagolajütésről, biotermékekből és gyógynövényekből, majd töklámpás-felvonulást tartanak.
Délután hat órakor a Kapuvár Néptáncegyüttes bemutatót tart, majd a fesztivál zárásaként tábortüzet gyújtanak, mellette fiatal zenészek muzsikálnak, énekelnek - tájékoztatta az eseményről az MTI-t a Fertő-táj Világörökség Egyesület.