A bizottság és a kontinens mintegy négyezer neves séfjének szövetsége, az úgynevezett Euro-Toques International (ETI) közös rendezvényén az ETI szakácsai mozgókonyhákat állítanak fel több EU-tagállam iskoláiban, illetve saját konyháikba invitálják a gyermekélelmezéssel foglalkozó szakembereket, hogy bemutassák, miként lehet minőségi alapanyagokból egyszerű, változatos és ízletes ételeket készíteni a gyerekek számára. Céljuk az is, hogy bebizonyítsák az érdeklődőknek, milyen fontos a családi és baráti kötelékek erősítése, illetve az elkészült ételek élvezete szempontjából a közös főzés és kóstolgatás élménye.
A neves európai szakácsokat tömörítő ETI 1986-ban alakult azzal a céllal, hogy hozzájáruljon az európai konyhaművészet gazdagságának és hagyományos értékeinek megőrzéséhez, a természetes és mindig az évszaknak megfelelő alapanyagok használatával segítve az ételek ízének és minőségének megőrzését. A szervezet szorosan együttműködik az egyes nemzeti szervezetekkel, illetve az európai intézményekkel az egészséges táplálkozás és életstílus általánossá tételét célzó programokban.
Az egészséges konyhaművészet napján, csütörtökön a brüsszeli Európai Iskola egyik intézményébe ellátogat az EU egészségügyi és fogyasztóvédelmi biztosa, Markosz Kiprianu is.