2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Segélykoncert Miskolcon

Segélykoncertet tartanak hétfőn a miskolci Művészetek Házában, az áprilisban leégett bodrogkeresztúri faluház újjáépítésére gyűjtenek. A koncertre minden jegy elkelt.A tervek készen vannak, jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik, tájékoztatta a Független
2007. november 5. hétfő 11:33 - Hírextra
Az építés 200-210 millió forintos költségét a biztosításból és a Regionális Fejlesztési Tanács vis major keretéből állják. Ebből az összegből azonban nem lehet költeni a ház berendezésére, ezért van szükség a gyűjtésre. A használati tárgyakra, a hangosításhoz szükséges műszaki cikkekre, vagy a korábbi, 16 ezer kötetes könyvtár pótlására körülbelül 10-15 millió forintra lenne szükség. A helyiek téglajegyeket vásárolhatnak, ebből, és a korábban megtartott Karthago-koncert bevételéből eddig 6,5 millió forint gyűlt össze.

A faluházat a tervek szerint 2008. augusztus 20-án adják át. A hétfői koncerten Szörényi-Bródy: István, a király című rockoperáját a miskolci Premier Színház előadásában láthatják.

A faluház idén áprilisban gyulladt ki, azóta sem tudni, hogy mitől csaptak fel a lángok. A faszerkezetű épületrész, amelyben teleház, falutörténeti kiállítás, iroda, színházterem, könyvtár, és kiállítóterem is volt, teljesen megsemmisült. Az épületegyütteshez tartozó tornaterem, fogorvosi rendelő és a hegyközségi tanács irodájának tetőszerkezete szintén leégett.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását