Az olaszok még az egynegyede sem képes elkészíteni egy komplett menüt. Egy Rómában közzétett friss felmérés szerint az olaszok 24 százaléka tud háromfogásos ebédet vagy vacsorát főzni. A 35 év alatti korcsoportban még kevesebben, százból tizenegyen képese
2007. november 15. csütörtök 09:02 - Hírextra
A konyhaművészetükről híres olaszok továbbá egyre kevesebb időt töltenek a konyhában, az egyedülállók körében például 61 százalék naponta fél óránál is kevesebbet.
A kutatás alapján a spagetti az egyetlen, amit még az olaszok többsége, egész pontosan 65 százaléka el tud készíteni. Friss gyümölcsből és zöldségből is mind kevesebb fogy Olaszországban. A mirelit készételek népszerűsége ellenben példátlan: a mélyhűtött pizza és hasonló termékek forgalma tavaly elérte a 63 millió eurót (15 milliárd forint).