2024. május 14. - Bonifác

Exterritórium németül

Végel László vajdasági magyar író Exterritórium című könyvének német fordítását mutatja be az író jelenlétében a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet csütörtökön.
2008. január 16. szerda 16:24 - Hírextra

Az intézetben egyúttal kiállítás nyílik azokból a képekből, amelyeket Kaiser Ottó fotográfus készített határon túli magyar írókról, költőkről - ezt szintén Végel László vezeti be. Az est az első program lesz 2008-ban, s egyben ezzel ünnepli az intézet a Magyar Kultúra Napját - mondta el Keresztury Tibor igazgató az MTI-nek.

A fotókiállítás, a felolvasás és az ezt követő beszélgetés után, amelyet Dózsai Mónika vezet, Komlóssy Gábor Fischer Annie-ösztöndíjas fiatal trombitaművész koncertjét hallhatja a közönség, zongorán kísér Sarkady Katalin, a Budapesti Fesztiválzenekar tagja.

Végel László kötete Újvidéken, a NATO-bombázások alatt született 1999-ben, a Jelenkor Kiadó 2000-ben jelentette meg, és 2001-ben az Exterritórium című munka elnyerte az Év Könyve díjat a publicisztika kategóriában. A kötet németül 2007 őszén látott napvilágot.

"Akik lerakták az aknákat, még évtizedek múltán is meglepetten vizsgálják érdes kezüket; a háború láthatatlan volt, attól tartanak tehát, hogy a győzelem is láthatatlan lesz... A modern haditechnika gúnyt űzött a háborúból, fütyült a hősökre. Kézitusa sem volt. Nem ilyen győzelmet akartak." - írta Exterritórium című könyvében Végel László, utalva nemcsak a NATO-bombázásra, hanem a délszláv háborúra is.

Kaiser Ottó Határtalan irodalom című fotókiállítása március 28-ig lesz látható a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézetben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását