2024. április 28. - Valéria

Mészöly Miklós emléknap

Ötödik alkalommal rendezték meg szombaton a 2001-ben elhunyt Kossuth-díjas író, Mészöly Miklós emléknapját Szekszárdon, az író szülővárosában a főiskola E épületében; első alkalommal felesége, a tavaly ősszel elhunyt Polcz Alaine nélkül.
2008. január 19. szombat 14:25 - Hírextra

Az író születésnapjához kapcsolódó emléknap nyitó előadásában Fogarassy Miklós, a Mészöly Miklós Egyesület alelnöke Polcz Alainre is emlékezve az író és felesége irodalmi kettős-portréját rajzolta meg.

Az ünnepség hagyományos programjaként átadták az egyesület által öt évvel ezelőtt alapított Mészöly Miklós-díjat Cserna-Szabó András fiatal prózaírónak, valamint a város által alapított Mészöly Miklós emlékérmet Moser Zoltánnak, az író több kötetét illusztráló fotóművésznek.

Az egész napos program délután a Mészöly Miklós hagyatékát őrző múzeum, az Irodalom Házában folytatódott beszélgető- és felolvasó-délutánnal, ahol az Alaine című könyvet bemutatta Baranyai László, a kötet szerkesztője.

Az ötödik emléknapon tették közzé azt az intézményekhez, vállalkozásokhoz, civil szervezetekhez, polgárokhoz szóló felhívást arról, hogy mentsék meg Mészöly Miklós irodalomtörténeti jelentőségű szekszárdi, Porkoláb-völgyi tanyáját, és abból - az újjáépítését követően - hozzanak létre alkotóházat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását