Csokimánia támad
Csokoládémánia kerítette hatalmába New Yorkot és a járvány terjed egész Amerikában. Az aztékok által feltalált finomságot (xocoli = keserű, atl =víz) immár a legváltozatosabb módon készítik és fogyasztják. Gombamódra szaporodnak a csokoládégyárak, megérez
2008. április 7. hétfő 09:08 - Hírextra
Még a nyugati part egyik menő folyóirata, a Wired tulajdonosa, Louis Rossetto is felhagyott a digitális forradalom dicsőítésével és csokoládégyárat alapított San Francisco szívében. Kikísérletezett egy újfajta táblás csokoládét, amelyet az interneten kínál. A Tcho máris nagy kedveltségnek örvend. A hagyományos pizza is társat kapott csokoládés változatban és van étterem, ahol kizárólag az utolsó fogást, a desszertet szervírozzák, annak is csak a csokoládés formáját. A sztár a fagyasztott kukoricával, vörösboros mártással készült csokoládétorta. Egy brooklyni bár különlegessége a csokoládés Martini, amelynek élvezetéért sokan felkeresik a negyedet.
Rendeznek már csokoládékóstoló-napokat és a turisták kétféle csokoládétúrán is részt vehetnek - írta az El País című spanyol napilap.
Érdekes, hogy a művészet már korábban felfedezte az ínyencségben rejlő lehetőségeket. A New York-i Modern Művészetek Múzeuma gyűjteményében található Dieter Roth festménye, a Bázel a Rajnán, amely az 1960-as években készült és máig őrzi a csokoládé illatát. Egy évvel ezelőtt Cosimo Cavallero fehér csokoládéból készült Krisztusát akarták New Yorkban kiállítani a nagyhéten. Az egyház tiltakozása miatt ez nem sikerült, de néhány hónappal később egy helyi galéria látogatói már megcsodálhatták.
Forrás: MTI