Az egyik legnépszerűbb magyar tésztagyár április 16-i, szerdai akciója nagy sikerrel zárult: több mint negyvenezren kóstolták meg a féláron kínált tésztás fogásokat.
2008. április 24. csütörtök 13:00 - Hírextra
A Gyermelyi Tészta Szerdát mind a vendéglátósok - 300 étterem, országszerte - mind a programon résztvevő 40 ezer fogyasztó nagy sikerként könyvelte el. Az éttermek 97 százaléka jelezte, hogy a későbbiek során is szívesen venné a program folytatását.
A nap sztárjai a csirke cvekedli és a gyermelyi trikolor, az édesköményes lazacos szélesmetélt, a kagylóhússal készített paradicsomos bazsalikomos penne voltak. Népszerűeknek bizonyultak a különféle tésztasaláták és a desszertek is. Sikert arattak a hazai klasszikusok csakúgy, mint a külhoni ízvilágú fogások.
A legfrissebb felmérések szerint a magyarok legkedveltebb ételei közé tartoznak a tésztafélék. Évente átlagosan 6-7 kilogrammot fogyasztunk belőle, ami nemzetközi viszonylatban is magas értéknek számít - áll a gyár közleményében. Ugyanakkor több fantáziával, szép tálalással kreatív, új receptek megismerésével még több fogyna belőle.