A május 21-én kezdődő ötnapos fesztiválon a vendégek legalább harmincféle folyékony kenyeret kóstolhatnak meg literes, illetve pintes korsókban, s közben élvezhetik a háromezer négyzetméteres sátorba szervezett élő koncertek sokaságát is. A szomjas vendégek azonban nem csak a sörkülönlegességeket, hanem a földrajzi eredetvédelemmel rendelkező Békési Szilvapálinkát is megkóstolhatják. Bora Imre, mint a térség egyik ital-nagykereskedésének vezetője ugyanis fontosnak tartja, hogy a kiváló minőségű szilvapálinkát minél többen ismerjék meg.
Kiemelte: a kezdeti sörfesztivál immár gasztronómiai parádévá nőtte ki magát, hiszen május 24-én, a versengő csapatok csülökfőzésben bizonyíthatják tudásukat. Egy-egy csapat számára a csülökről a rendezők gondoskodnak, ám a bográcsokat és az ízesítést mindenkinek magának kell megoldania.
Az elmúlt esztendőben 100 csapat mérkőzött meg egymással, és a szervezők az idén is legalább ekkora részvételre számítanak.
A sörfesztivál szervezői összességében legalább 60 ezer látogatóra számítanak, s abban bíznak, hogy a fesztivál immár a Csabai Kolbászfesztivál mellett Békéscsaba második, országosan is elismert nagyrendezvényévé növi ki magát.