A bárányhúsalapú Bollywood Burner a Cinnamon Club specialitása és a héten kóstolhatták meg először a vendégek. "Nem csak erős, finom is. Külön-külön érezni a fűszerek ízét" - mondta az első próbálkozó, a 19 éves Toby Steel. "Elsőször nem is csípett annyira, de néhány perc után kivert a veríték és szédülni kezdtem. Nagyon szeretem a csípőset, de ilyet még én sem ettem" - mondta a brightoni diák.
A fogás nem szerepel az étlapon és csak akkor szolgálják fel, ha a vendég írásos nyilatkozatot tesz, hogy saját felelősségére fogyasztja a méregerős ételt és utána nem pereli be a vendéglőt.
A mártás erejét a Scotch Bonnet típusú bors és a Naga fajtájú chilipaprika adja. A Naga a legcsípősebb paprika a világon, az étekerősség egzakt számszerűsítésére kiötlött Scoville-féle skálán 855 ezer pontot ér el. Vivek Singh főszakács a földkerekség legerősebb curryje címet akarja megszerezni alkotásának.
A Guinness Rekordok Könyve három héten belül dönt Singh pályázatáról.
A paprikaerőt mérő módszert egyébként Wilbur Scoville amerikai kémikus dolgozta ki 1912-ben. A skála egyik végén 0 Scoville csípéserősséggel az édesnemes paprika áll, míg a már igen erősnek számító jalapeno a termesztés körülményeitől függően 2500 és 8 ezer közötti Scoville egységnyit csíp, azaz a rekordvárományos mártás százszor erősebb nála is.