A magyar vásárló az élelmiszer minősége helyett egyre inkább az árát nézi. Pedig ha a fogyasztó közvetlenül a termelőtől vásárolna, nem kellene lemondania a minőségről.
2008. július 14. hétfő 14:33 - Hírextra
A magyarok eddig is inkább az árakat nézték az élelmiszerboltokban, és nem a minőséget. Az élelmiszerár-robbanás után azonban valószínű, hogy ez a jövőben sem változik.
Az élelmiszerek ára és minősége ráadásul szoros összefüggésben áll egymással. Aki kilónként 300 forintos virslit vásárol, ne számítson arra, hogy sok húst talál a termékben.
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője szerint fontos szempont az élelmiszerek minősége, különösen a gyermekek táplálkozásában.
Dömölki Lívia azt ajánlja: inkább együnk kevesebbet, de azok minőségi éltelek legyenek.