2024. május 17. - Paszkál

Ide jutottunk: bezár a kórház gyermekosztálya

Fél évre felfüggesztette a kalocsai kórház gyermekosztályának működését az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.
2009. május 16. szombat 12:21 - HírExtra
"Nincs főállású gyermekorvos a Kalocsai Városi Önkormányzat Kórház-Rendelőintézetében, ezért az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézete határozatban függesztette fel a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály működését május 15-én azonnali hatállyal hat hónapra" - olvasható a közleményben.

A pénteki döntés előzménye, hogy sem az illetékes önkormányzat, sem a kórház vezetése nem adott tájékoztatást arról, hogy az osztály működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges főállású orvosok munkába állása megtörtént-e. Az egyetlen, ideiglenes, nem főállású gyermekgyógyász szerződése pedig pénteken lejárt.

A kalocsai kórház csecsemő- és gyermekosztálya ellátási területén Apostag, Dunaegyháza, Dunapataj, Dunatetétlen, Dunavecse, Harta, Ordas, Solt, Szalkszentmárton, Tass, Újsolt településekről a beteg gyermekek ellátását a bajai kórház, míg Bátya, Drágszél, Dunaszentbenedek, Dusnok, Fajsz, Foktő, Géderlak, Hajós, Homokmégy, Kalocsa, Miske, Öregcsertő, Szakmár, Újtelek, Uszód településekről a kecskeméti megyei kórház veszi át. Ezekről a településekről a kijelölt kórház - a jogszabálynak megfelelően - hatvan percen belül elérhető.

Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint a kalocsai kórház gyermekosztályán két gyermek van, az egyik gyógykezelését a kecskeméti kórházban folytatják, a másikat gyógyultan hazaengedik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását