2024. május 7. - Gizella

Júniusban újra dőlnek a piacok?

Nagy kérdés jelenleg, hogy az általában alacsonyabb forgalmú nyári hónapok meghozzák-e a korrekciót a részvénypiacokra.
2009. május 31. vasárnap 18:11 - HírExtra
"Meglehetősen jó évem volt eddig, és nem akarom a nyereséget visszaadni" - nyilatkozta Paul Mendelsohn, a Widham Financial Services vezető stratégája a Marketwatchnak adott interjújában. "Júniusban vélhetően alacsonyabb lesz majd a forgalom, a piacot pedig elsődlegesen a gazdasági stabilizálódásba vetett hit fogja mozgatni. Felfelé azonban meglehetősen korlátos a dolog, a piacok ugyanis iszonyatosan túlvettek" - tette hozzá.

Egyre inkább érik egyméretesebb korrekció, hiszen a világ egyik leginkább figyelt részvényindexe, az S&P 500 a március eleji mélypontokhoz képest több mint 36%-ot emelkedett. "A látottak alapján azt is gondolhatjuk, hogy új bika piaccal van dolgunk, melynek kezdetén általában az optimizmus hajtja felfelé a tőzsdéket és nem a fundamentumok. A szkeptikusok azonban mondhatják, hogy mindössze egy erőteljes medvepiaci felpattanásról van szó, melyet hamarosan egy komoly visszahúzásnak kell követnie" - olvasható az S&P elemzője, Sam Stovall piaci kommentárjában.

"Több vártnál kedvezőbb makroadat is napvilágot látott az elmúlt hetekben, az olajár 66 dollár fölé szökött, a dollár lényegében összeomlott, azonban a piacokon továbbra sincs olyan katalizátor, mely a tőzsdéket ki tudná mozdítani felfelé a jelenlegi szűk ingadozási sávból" - nyilatkozta a CNBC-nek Jeff Tomasulo, az SMB üzletkötője. "Mindezek nyomán a befektetők többsége a profitrealizálás mellett dönthet" - tette hozzá.
Forrás: portfolio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását