2024. szeptember 28. - Vencel

M3: bizonytalan ideig tart az útzár

Egyelőre nem tudni, mikor oldhatják fel a teljes útzárat az M3-as autópályán, miután a pályatestre szakadt egy hídelem kedd reggel - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az MTI-vel.
2009. július 21. kedd 12:43 - HírExtra
A közlemény szerint még meg sem érkezett a helyszínre az a daru, amely a sérült hídelemeket mozgatja majd; a munkagépet, amely rendőri felvezetéssel érkezik, a déli órákra várják a helyszínre.

Az útzár feloldásának várható időpontja akkor mondható meg teljes biztonsággal, ha a daru segítségével megmozdítják az eltört gerendát és a sérülés mértéke látható lesz - tették hozzá.

A forgalom az útpályák takarítása és a már rögzített, ép gerendák állapotának felülvizsgálata után indulhat meg - közölték.

A hajnalban történt balesetről annyit közöltek, a szakemberek az M3-M31-es autópálya gödöllői csomópontjában épülő új híd előre gyártott hídgerendáit emelték be a hétfő esti és a kedd hajnali órákban. Az utolsó hídgerenda a beemelés után eltört, és ezzel meglazította a már rögzített mellette lévő gerendát is. A balesetben egy ember könnyebben megsérült.

A gerendák 28 méter hosszúak, és összesen 48 ilyen egységből áll majd az új híd - tették hozzá.

Nagy torlódás alakult ki az M3-ason, a 3-as főúton és a környező mellékutakon, mert le kellett zárni a baleset miatt az autópályát a gödöllői csomópontnál.

A leszakadt hídelem a teljes pályát lezárja, ezért Budapest felé a bagi csomópontnál, Nyíregyháza felé pedig a mogyoródi lehajtónál el kell hagyni az autópályát - mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Az Útinform korábban azt közölte, hogy több kilométeres torlódások alakultak ki az útzár miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását