2024. szeptember 29. - Mihály

Nem férnek a rabok a börtönökbe

Helyhiánnyal küzdenek a francia börtönök, így a fegyházra ítélt bűnözők közel egyötöde (82 ezer fő) meg sem kezdi büntetése letöltését, mert nincs hová bevonulniuk - írta a Le Figaro című lap.
2009. július 22. szerda 20:02 - HírExtra
A lap a fegyintézetek központi felügyelete által készített tanulmányt idézte, a hír hallatán Michele Alliot-Marie igazságügyi miniszter "elfogadhatatlannak" nevezte a helyzetet.

A tanulmány szerint az igazságszolgáltatás különösen a rövidebb időtartamú büntetések foganatosításával áll hadilábon. A kevesebb mint hat hónapos szabadságvesztésre ítélt bűnözők közül ötvenhatezerötszázan vannak szabadlábon. A 6-12 hónapra ítéltek közül 18.150-en "kívánkoznak" a rácsok mögé. A börtönválságot súlyosbítja, hogy jelenleg is 44.500 ügy áll ítélethozatalhoz közeli szakaszban, elmarasztaló ítélet esetén azonban nem lesz szabad cella.

Nicolas Sarkozy államfő már elrendelte több új fegyintézet felhúzását, az elnöknek van is oka aggódni a helyhiány miatt, mivel 2007-es hivatalba lépése óta erősen nőtt az elítéltek száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását