2024. június 2. - Kármen, Anita

A téli menetrend rossz

Semmi köze nincs a téli menetrend augusztus 24-i életbe léptetésének a valós utazási igényekhez - közölte az MTI-vel hétfőn a KDNP, arra reagálva, hogy a MÁV tudatta, jövő hétfőtől véget ér a nyári vasúti menetrendi időszak.
2009. augusztus 17. hétfő 16:20 - HírExtra
A Balaton északi partjának legtöbb állomása a nagy forgalmú őszi kiránduló idényben hétvégén is csak napi egy, legfeljebb négy közvetlen vonatpárral lesz megközelíthető. A további állomásokra csak félórás átszállási idővel lehet eljutni, 130 kilométeres távolság megtételéhez több mint három órára van szükség - olvasható Fekete László, a
KDNP szakértői tanácsa elnökének közleményében.

A kommüniké szerint "cinikus és képmutató" tehát a hivatkozás az igényekre, az intézkedés "a vasúti utazás módszeres lejáratásáról, a lehetséges utasok elriasztásáról szól".

A MÁV hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az augusztus 24-én életbe lépő téli menetrend elsősorban a Balaton közlekedését érinti, mert a nyár végétől - az utazási igényekhez igazodva - kevesebb vonat közlekedik az üdülőhelyekre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását