2024. május 6. - Ivett, Frida

Arctic Sea "kalandjainak" vége

A hetekig keresett Arctic Sea teherhajó legénységének 11 tagja, valamint a hajót eltérítő nyolc személy csütörtökön a Moszkva melletti Cskalovszkij katonai repülőtérre érkezett - jelentették az orosz hírügynökségek.
2009. augusztus 20. csütörtök 17:16 - HírExtra
A kalózokat a védelmi minisztérium buszain, őrizet alatt elszállították, de hivatalos közlés szerint a legénység tagjait sem engedték el. Csak akkor engedik haza, ha egyértelműen bebizonyosodik, hogy nem volt közük a történtekhez. Az Arctic Sea a Zöldfoki-szigetektől mintegy 260 tengeri mérföldre a nyílt tengeren van, és az orosz hatóságok terveik szerint átadják a tulajdonos finn cégnek, hogy új legénységgel folytathassa útját eredeti célja, Algéria felé.

A kapitány és a személyzet három tagja karbantartás végett egyelőre a hajón maradt.

A csütörtöki orosz lapok arra mutattak rá, hogy nap mint nap újabb információk látnak napvilágot az Arctic Sea kalandjáról, és a kérdőjelek egyre csak szaporodnak. A hajót ugyanis egyes források szerint már a hivatalos bejelentésben szereplő időpont előtt több nappal megtalálták. Ráadásul a máltai hatóságok közlése szerint mindvégig ismert volt, hogy merre jár az Arctic Sea, és ezt csak azért nem tették közzé, hogy ne veszélyeztessék a nyomozást. Egyes, e héten elhangzott állítások szerint már augusztus 3-án megérkezett a váltságdíj-követelés, és ezt is azért titkolták, hogy könnyebb jussanak a hajó nyomára.

Az orosz haditengerészet hétfőn találta meg a Zöldfoki-szigetek közelében a máltai zászló alatt hajózó teherhajót, amely eredetileg Finnországból Algírba tartott kétmillió dollár értékű farakománnyal, s amelyet július 24-én este, a svéd partok előtt támadták meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását