2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Sólyomot nagyon várják a szlovákok

Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken délelőtt telefonon egyeztetett Robert Fico szlovák kormányfővel Sólyom László köztársasági elnök révkomáromi látogatása kapcsán.
2009. augusztus 21. péntek 14:33 - HírExtra
Bajnai Gordon emlékeztetett arra, hogy a népeinket összekötő közös királyunk, Szent István emlékének szentelt szoboravatás nehezen tekinthető a szlovák szuverenitás elleni támadásnak - közölte a kormányszóvivő.

Hozzátette: a magyar miniszterelnök azt is világossá tette, hogy az 1968-as prágai tavasz leverésében játszott magyar szerepért mind Sólyom László köztársasági elnök, mind pedig a magyar kormány hivatalosan már bocsánatot kért. A szoboravató ünnepség időpont választása és e között már csak ezért sem lehet összefüggést keresni és találni.
A magyar miniszterelnök jelezte, hogy a szlovák hatóságok feladata és felelőssége az ünnepi rendezvény békességének megőrzése, mindenfajta előre be nem jelentett, így illegális ellentüntetés, provokáció megakadályozása. Bajnai Gordon reményét fejezte ki, hogy a rendezvényen semmifajta atrocitásra nem kerül sor.

Robert Fico miniszterelnök biztosította Bajnai Gordont arról, hogy a szlovák hatóságok gondoskodnak a rendezvény és a magyar köztársasági elnök biztonságáról.
A magyar miniszterelnök elmondta, hogy a magyar hatóságok a maguk részéről mindent megtesznek a szélsőséges elemekkel szemben a Magyar Köztársaság határain belül.

A magyar miniszterelnök újfent megerősítette, hogy szükség van a két ország közötti feszültséget oldó, a problémák rendezését célzó párbeszédre. Erre jó alkalmat jelent a két ország külügyminisztere közötti jövő heti informális bledi találkozó, ahol azt is megvizsgálják, hogy a két miniszterelnök munkatalálkozójára mikor, milyen kontextusban kerülhet sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

pandur58
2009. augusztus 21. 18:47
Most mondják hogy nem megy át a szlovákiai oldalra, ahol a Magyarok várják! Hát jól beijedt
a "ficko"-tól,hogy cserben hagyta a kinti Magyarokat! Megint szégyelhetjük magunkat.
Nem szabadott volna be ka...ni a tóth atyafitól.
Szégyen.
lulaty
2009. augusztus 21. 15:21
A főcímben " Sólyomot " szerepel !!! Nem lehetett volna a rend kedvéért Sólyom Lászlót írni ? Helytelen és magyartalan. Emellett kissé lekezelő, bratyizó hatást kelt. Adjuk meg a tiszteletet egymásnak.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását